Головна Новини Суспільство події СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом підготовки до «держперевороту»
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом підготовки до «держперевороту»

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п'яти до десяти років із конфіскацією майна або без такої

30 листопада 2021, 00:45
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом готування до "захоплення державних органів". Про це повідомила пресслужба правоохоронного органу. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади"). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п'яти до десяти років із конфіскацією майна або без такої.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом підготовки до «держперевороту»

СБУ – фото з відкритих джерел

"Кримінальне провадження відкрито за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади", — повідомила пресслужба СБУ.

Нагадаємо, президенту України Володимиру Зеленському не варто чекати бізнесмена Ріната Ахметова "на чайок" в Офіс президента, незважаючи на його публічне запрошення на пресмарафоні. Більше того, Ахметов, звичайно, відповість Зеленському, але тільки не особисто, а через підконтрольні собі ЗМІ. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю "Коментарі" висловила політичний експерт Олена Броницька. Експерт зазначила, є два важливі моменти, на які варто звертати увагу в ситуації, що склалася. По-перше, президенту не варто очікувати появи Ріната Ахметова на Банковій для відвертої розмови.

А, по-друге, варто очікувати на посилення критики влади з боку афілійованих з Ахметовим ЗМІ, зокрема, у більш жорсткій формі з ефірів телеканалу "Україна 24". "Ринат Ахметов – це та людина, яка не дозволить до себе подібного відношення, тому що Володимир Олександрович в очах суспільства, і не тільки в очах суспільства, а й загалом завдав великої образи Ахметову. Всім відомо, що його акції поки йшла преса" -конференція Зеленського, дуже сильно впали. Тому я думаю, що, як кажуть у народі, "буде відповідачка" з вуст Ахметова", — зазначила Олена Броницька.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини