Головна Новини Суспільство події Сайт КС не працює з моменту оприлюднення указу стосовно Тупицького й Касмініна: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сайт КС не працює з моменту оприлюднення указу стосовно Тупицького й Касмініна: подробиці

Причини неполадок встановлюються

29 березня 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Офіційний сайт Конституційного суду України (далі — КСУ) не працює вже третю добу. Причини, через які він припинив роботу, ще встановлюються. Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в КСУ.

Сайт КС не працює з моменту оприлюднення указу стосовно Тупицького й Касмініна: подробиці

Сайт КС не працює з моменту оприлюднення указу стосовно Тупицького й Касмініна - фото з відкритих джерел

За даними джерела, під час спроби відкрити сайт сторінка не завантажується. 

"Сайт не працює з того моменту, як був оприлюднений указ про скасування указів про призначення Тупицького і Касмініна", — повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в суді, додавши, що причини технічної несправності ще встановлюються.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ, який скасовує укази колишнього очільника держави Віктора Януковича про призначення суддів Конституційного суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Президент аргументував це тим, що, продовжуючи виконувати свої повноваження, окремі судді КСУ, призначені Януковичем, нібито створюють загрозу державній незалежності і нацбезпеці України.

Експерти вважають дії президента незаконними і неконституційними по суті. Нехай навіть суд цього поки не визнав. Не можна своїм указом скасовувати дії указів попередників (індивідуальних актів) про призначення суддів. Це абсурдно з правової точки зору.

Виданий раніше указ, по суті, вичерпує своє призначення після того, як особа, призначена на ту чи іншу посаду, приступила до виконання своїх обов'язків. Скасування такого указу вже ні на що не впливає. Так що насправді ні Олександр Тупицький, ні Олександр Касмінін, призначені указами Януковича, не можуть вважатися звільненими через указ Зеленського. Звільнити їх може тільки КСУ і лише на підставах, перерахованих в Законі "Про Конституційний суд України".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини