Головна Новини Суспільство події Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього: яким воно буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього: яким воно буде

Саудівська Аравія розпочала будівництво футуристичного міста, яке називатиметься Неом: яким воно буде

31 жовтня 2021, 14:55 comments1259
Поділіться публікацією:

У Саудівській Аравії розпочали будівництво "міста майбутнього", яке буде в 33 рази більше за Нью-Йорк, але в ньому не буде доріг і машин.

Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього: яким воно буде

Місто майбутнього (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання Arabian Business, футуристичне місто називатиметься Неом і проєкт його будівництва представив наслідний принц країни Мухаммад ібн Салман, щоб допомогти королівству стати країною XXI століття. Проєкт міста був анонсований ще чотири роки тому, але лише нещодавно робітники почали насипати землю та прокладати тунелі через гори. Але розробка регіональних генеральних планів і створення "установчого закону" для Неома ще тривають.

Зазначимо, що місто планують почати будувати із двох крайніх точок та вести до центру. Він буде довжиною 170 км від узбережжя Червоного моря до столиці провінції Табук. У ньому не буде доріг та автомобілів, бо весь транспорт зроблять підземним та швидкісним. Приймати мешканців і гостей Неом розпочне у 2024 році.

Проєкт міста вражає своїм розмахом, а його будівництво коштуватиме приблизно 500 мільярдів доларів. Але спадковий принц Мухаммад ібн Салман вважає, що Неом стане справжньою "перлиною" країни та принесе багато інвестиційних можливостей.

Нагадаємо, що засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск розповів, що у 2050 році повністю побудує місто на Марсі, але для цього знадобиться кілька трильйонів доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що XXI століття – століття прогресу. Вчені не перестають дивувати новими відкриттями, технологіями та винаходами, здатними спростити наше життя. Які геніальні новинки вже є у продажу чи скоро там опиняться?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини