Головна Новини Суспільство події Санкції у дії: фіни заарештували майно пропагандиста із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції у дії: фіни заарештували майно пропагандиста із РФ

Фінські правоохоронці також заарештували активи інших осіб, які потрапили до списку санкцій ЄС

12 травня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Керівництво Фінляндії прийняло рішення заарештувати земельні ділянки та будинок головного редактора видання "Московський комсомолець" Павла Гусєва, якого раніше було внесено до списку санкцій Європейського Союзу. Як повідомляє The Saxon, дві ділянки, на яких розміщується, принаймні, один житловий будинок, розташовані на березі озера Кернааланьярві.

Санкції у дії: фіни заарештували майно пропагандиста із РФ

Крім того, у власності Гусєва є близько 20 гектарів землі у громаді Янаккала на півдні Фінляндії.

Окрім цього, як зазначає видання, фінські правоохоронці також заарештували активи інших осіб, які потрапили до списку санкцій Євросоюзу.

Зокрема, арешт наклали на ралійні автомобілі Ford Fiesta та Mercedes Benz Sprinter, які належать великому підприємцю Григорію Березкіну, наближеному до президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Крім цього, було заарештовано рахунки компанії Faberlic, які пов'язані з лідером фракції "Нові люди" у Державній думі Російської федерації Олексієм Нечаєвим.

Нагадаємо, раніше керівництво Нової Зеландії оголосило про нові антиросійські санкції : цього разу вони торкнулися питань дезінформації та відповідальних за кібератаки на урядові портали України.

Зокрема, санкції спрямовані проти восьми людей та організацій, причетних до кампанії дезінформації Путіна, а також кібератак на Україну. Обмежувальні заходи ґрунтуються на попередніх санкціях Нової Зеландії проти пропагандистів та розширюються на "ферму тролів", представника міністерства оборони Росії та інших.

Так, під санкції потрапив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, президент медіахолдингу "Червона зірка" Олексій Піманов, співзасновник кримського інформагентства NewsFront Михайло Синелін та гендиректор "ВДТРК" Олег Добродєєв, начальник військової розвідки РФ Ігор Костюков.

Крім цього, до списку санкцій внесли 85-й головний центр спеціальної служби Головного управління Генштабу РФ, "Головний центр спеціальних технологій" та "Агентство інтернет-досліджень".

Нагадаємо, 4 травня під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини