Головна Новини Суспільство події Санкції потрібні не тільки проти РФ: по кому Литва закликає завдати санкційного удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції потрібні не тільки проти РФ: по кому Литва закликає завдати санкційного удару

Президент Литви назвав Білорусь джерелом ризиків, на режим Лукашенка треба натиснути сильніше

12 вересня 2024, 16:40 comments2100
Поділіться публікацією:

Білорусь залишається джерелом ризиків для Європи. Литва вимагатиме посилення санкцій проти Мінська на рівні з Росією. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві президента Литви Гітанаса Науседи під час спільної прес-конференції із главою української держави Володимиром Зеленським.

Санкції потрібні не тільки проти РФ: по кому Литва закликає завдати санкційного удару

Володимир Зеленський та Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

Литовський лідер зазначив, що в Білорусі проводять спільні білорусько-російські військові навчання і не слід забувати, що саме з цієї території росіяни йшли у наступ на Україну. Також Науседа нагадав, що режим Олександра Лукашенка спрямовує незаконних мігрантів до Литви, щоби дестабілізувати ситуацію.

Президент Литви додав, що спроби Білорусі були нейтралізовані, але це не означає, що Мінськ не намагатиметься повторити їх.

"Але ці операції просто перемістилися до кордону з Польщею, і ні Польща, ні ЄС не можуть цього толерувати. Тому ми дивимося на цю державу без ілюзій та розуміємо, що це ще одне джерело ризиків для всіх нас", — сказав Науседа.

За його словами, Литви на всіх майданчиках закликає до посилення санкцій проти Білорусі на рівні з РФ. Нещодавно ЄС прийняв новий пакет санкцій проти Мінська, але Вільнюс вимагає суворіших обмежень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейці заплющують на санкції очі: що активно купують у РФ, окрім газу та нафти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Білорусі Олександр Лукашенко не наважиться розпочати війну проти України, оскільки усвідомить, що його армія не воюватиме проти українців, заявив в ефірі "Еспресо" голова громадської організації "Центр спільних дій" Олег Рибачук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини