Головна Новини Суспільство події Самоізоляція повертається: в Україні посилять обмеження через новий штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Самоізоляція повертається: в Україні посилять обмеження через новий штам коронавірусу

В Україїні посилять обмеження та оновлять правила в'їзду через новий штам коронавірусу

29 листопада 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

В Україні посилять карантинні обмеження через поширення в світі нового штаму коронавірусу. Обмеження стосуватимуться тих, хто приїхав із-за кордону. В понеділок, 29 листопада, на урядовій нараді прийняли рішення про обов'язкову самоізоляцію для громадян, що повертаються з африканських країн. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Самоізоляція повертається: в Україні посилять обмеження через новий штам коронавірусу

Через новий штам вводять обов'язкову самоізоляцію, фото з відкритих джерел

Громадяни, які повернулися з тих країн, де зафіксовано штам коронавірусу “Омікрон”, будуть зобов'язані піти на самоізоляцію, коли перетнуть кордон. Обмеження будуть стосуватися тих громадян, які приїхали з Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіки Мозамбік. Туристи, що гостювали в цих країнах довше тижня, мають 14 днів перебувати на самоізоляції.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголосив, що перелік країн, повернувшись з яких українці будуть зобов'язані пройти самоізоляцію, може розширитися. Крім того, українці мають утриматися від поїздок до країн, де вже зафіксовано наявність хворих штамом Омікрон.

Туристи, що поїхали до згаданих країн, мають слідкувати за змінами розкладу авіарейсів та можливим введенням в цих країнах посиленого карантину. Крім того, українцям за кордоном треба дотримуватися протиепідемічних заходів й за наявності перших симптомів коронавірусу звертатися до лікарів.

Як повідомляв портал "Коментарі", через новий штам на термінові збори для обговорення ситуації з'їдуться представники Великої сімки. На з'їзд прибули міністри охорони здоров'я Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини