Головна Новини Суспільство події Садівники виграли суд у Louis Vuitton: вони чекають вибачень від люксового бренду
commentss НОВИНИ Всі новини

Садівники виграли суд у Louis Vuitton: вони чекають вибачень від люксового бренду

Будинок моди Louis Vuitton звинуватив сімейну компанію садових аксесуарів у привласненні інтелектуальної власності.

31 січня 2024, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Менше одного відсотка товарів у світі, що мають позначку Louis Vuitton є справжніми, решта – підробки. Тому власники брендів намагаються захистити свою компанію та ведуть роками інтенсивну боротьбу з крадіжками своє торгової марки. Однак, виявляється, що не завжди великі бренди праві.

Садівники виграли суд у Louis Vuitton: вони чекають вибачень від люксового бренду

Louis Vuitton програв суд сімейній компанії садових аксесуарів з Великої Британії

Британська пара Вікторія та Лоуренс Осборни під час пандемії коронавірусу втратили роботу, тому почали шукати нові шляхи заробітку, зокрема зосередились на власному садку. Одного разу Лоуренс виготовив металеві опори для рослин, які привернули увагу інших та мали попит. Британці вирішили започаткувати власний невеликий бізнес, який назвали LV Bespoke, де перші дві літери походять від імен власників.

У 2021 році Вікторія та Лоуренс подали ім’я на реєстрацію до Офісу інтелектуальної власності та отримали дозвіл на використання такого ім’я. Коли ж ім'я компанії було внесено в офіційний реєстр, юристи будинку моди Louis Vuitton зв'язалися з Осборнами та заявили, що їх назва порушує інтелектуальну власність бренду і має бути змінена.

"Ми були дуже шоковані та здивовані. Ми думали, що це жарт одного з наших друзів. Було просто смішно думати, що вони мають права на літери L і V", — розповіло подружжя.

Пара вирішила не відступати та боротись за свій бізнес через суд. Судова тяганина тривала майже два роки, і врешті суд виніс вирок на користь британців. У висновку суду вказувалось, що під назвою LV Bespoke продаються абсолютно різні товари, тому немає ризику, що потенційні клієнти модного бренду сплутають ці дві компанії або припустять, що LV Bespoke входить до холдингу LVMH.

За рішенням суду будинок моди Louis Vuitton повинен покрити судові витрати по справі. Крім того,  власники LV Bespoke очікують вибачень від французького люксового бренду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перша європейська компанія досягнула вартості у 500 млрд доларів.

Також "Коментарі" писали, що Apple втратила статус найдорожчої компанії світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини