Головна Новини Суспільство події "Сади Перемоги": скільки Україна недоотримає врожаю у 2022 році і як зробити свій внесок
commentss НОВИНИ Всі новини

"Сади Перемоги": скільки Україна недоотримає врожаю у 2022 році і як зробити свій внесок

Українці можуть долучитися до проекту з висадження овочевих культур на землі

31 березня 2022, 15:05
Поділіться публікацією:

"Сади Перемоги": скільки Україна недоотримає врожаю у 2022 році і як зробити свій внесок

Фото ілюстративне / Pixabay

Через повномасштабне вторгнення російських окупантів та активні бойові дії не у всіх регіонах буде можливість у фермерів засіяти поля городиною та зерном. Тому всіх українців, які мають змогу садити городи та обробляти землю закликають до участі в проекті "Сади Перемоги".

"Сади Перемоги — всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні", — йдеться на сайті проекту.

Ініціатива “Сади Перемоги” започаткована проєктом SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance “Супровід урядових реформ в Україні”, що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади. Підтримали ініціативу Міністерство розвитку громад та територій та Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За інформацією проекту, підраховано приблизний розмір врожаю, який Україна недоотримає у 2022 році через бойові дії на території нашої держави, обстріли міст та руйнування сіл російськими окупантами.

Отже, втрати врожаю в 2022 році становлять: близько 42% від щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% врожаю гречки; 68% врожаю помідорів; 36% врожаю картоплі; 46% врожаю цибулі; 71% врожаю баклажанів; 59% врожаю бобових; 58% врожаю перцю; 46% врожаю кукурудзи; 39% врожаю кабачків; 38% врожаю часнику; 38% врожаю моркви; 45% врожаю огірків; 32% врожаю капусти та 35% врожаю буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни.

Тому українців закликають обробляти городи, дачі, сіяти рослини на підвіконнях та балконах — висаджувати городину, кущі та дерева задля забезпечення своїх родин власним врожаєм.

"Ми закликаємо кожну українку та українця посадити Сад Перемоги у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці. Ми закликаємо громади мобілізувати зусилля та використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори. Ми закликаємо бізнес та міжнародних партнерів допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування, пальним та технікою для обробки землі, обладнанням для переробки та зберігання продуктів", — йдеться на сайті.

Як повідомляв портал, як допомогти диким тваринам, що живуть в Парку природи "Беремицьке" на Чернігівщині.

Раніше ми писали, що експерти розказали, які найбільші виклики перед сільським господарством наразі й як вирішити проблеми аграріїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини