Головна Новини Суспільство події Розвідникам, причетним до операції з вагнерівцями, закрили виїзд із країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідникам, причетним до операції з вагнерівцями, закрили виїзд із країни

У Міграційній службі надіслали листа Прикордонній службі з вимогою анулювати паспорти колишніх розвідників

26 листопада 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Влада вирішила визнати недійсними закордонні паспорти п'яти колишніх працівників ГУР, які мали безпосереднє відношення до спецоперації із затримання "вагнерівців". Як передає видання "Коментарі", про це стало відомо із програми журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях".

Розвідникам, причетним до операції з вагнерівцями, закрили виїзд із країни

Закордонний паспорт. Фото: depositphotos.com

Пройшов лише тиждень, коли зірвалася спецоперація із затримання "вагнерівців", як керівника ГУР Василя Бурбу звільнили. Також видали трудові книжки ще як мінімум чотирьом співробітникам ГУР, які брали безпосередню участь у підготовці спецоперації та знали її деталі. Ну, а пізніше були визнані недійсними закордонні паспорти звільнених розвідників. У такий спосіб їх позбавили можливості виїхати з України. З Міграційної служби прийшов лист до Прикордонної служби з вимогою анулювати закордонні паспорти вже колишніх розвідників.

У переліку документів, які у Міграційній службі розпорядилися анулювати, є паспорт на ім'я Василя Месхи. Пізніше стало відомо, що це ім'я було створено для прикриття Василя Бурби.

Журналісти розповідають, що вперше про інцидент із вилученням закордонних паспортів стало відомо 1 травня 2021 року, коли колишній розвідник ГУР Міноборони Юрій Семенюк спробував виїхати з України до Єгипту, але йому в аеропорту "Бориспіль" було відмовлено у цьому прикордонниками. Виїхати із країни він не зміг.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ОП спростували інформацію у розслідуванні Bellingcat щодо "вагнерівців". На Банковій упевнені, що тепер ніхто просто так не звинувачуватиме владу в зриві спецоперації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини