Головна Новини Суспільство події Розвідка України знає, коли і як Росія планує напасти - Буданов
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка України знає, коли і як Росія планує напасти - Буданов

ГУР Міноборони підготувало схему з прогнозом ймовірної російської атаки

22 листопада 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони, повідомив у інтерв'ю виданню MilitaryTimes про плани Росії щодо нападу на Україну у 2022 році. 

Розвідка України знає, коли і як Росія планує напасти - Буданов

Оперативно-тактичний ракетний комплекс класу земля-земля "Іскандер" - ілюстративне фото з мережі

Згідно з прогнозами розвідника, орієнтовний період нападу – кінець січня-початок лютого 2022 року. Нападу передуватиме низка заходів із політичної дестабілізації України, до яких Буданов відніс і "Вагнергейт".

У російській операції буде задіяно 92 тис. військовослужбовців, які рушать у трьох напрямах: південному, східному, північному. На півдні у районі Маріуполя та Одеси відбудеться висадка десанту. На півночі Україну, ймовірно, очікує вторгнення через Білорусь. На сході – авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки.

На ілюстрації — напрями потенційної атаки за даними розвідки (надано виданню MilitaryTimes)

Розвідка України знає, коли і як Росія планує напасти - Буданов - фото 2

Начальник розвідки, за словами журналістів, прогнозує, що атака буде більш руйнівною, ніж у 2014 році. Це доводять навчання "Захід-21", які проводила РФ на початку 2021 року. Тоді за короткий проміжок часу одночасно залучили 3,5 тис. десантників та військових з інших армійських підрозділів. Зараз Кремль нарощує сили в окупованому Криму, намагається розмістити системи балістичних ракет малої дальності "Іскандери" біля українських кордонів. Для Буданова "смішними" виглядають припущення, що Москву зупинить холодна зимова погода: ні для росіян, ні для українців це не проблема – запевнив генерал.

Підготовкою нападу, на думку розвідника, є дестабілізація. Він вважає, що саме Росія заохочує виступи українців, які протестують проти вакцинації та карантинних обмежень. Сюди ж відносяться проблеми з енергетикою та "Вагнергейт". Ці "психологічні" операції мають розділити владу і народ та ослабити здатність України до спротиву.

Видання "Коментарі" нагадує, що на період, про який говорить Кирило Буданов припадає зимова Олімпіада у Пекіні-2022 – з 4 по 20 лютого. У 2014 році Росія розпочала військові дії на сході України та окупувала Крим відразу після завершення Олімпіади у Сочі. У 2008 році протягом літньої Олімпіади у тому ж таки Пекіні відбулась п'ятиденна грузинсько-російська війна. Вона тривала з 7 по 12 серпня, почалася з провокацій на території Південної Осетії та продовжилася російськими авіаударами по грузинських містах Поті, Горі, Вазіані та Марнеулі. 

Франція попередила Росію про тяжкі наслідки, які відбудуться, якщо Кремль наважиться напасти на Україну. Про це видання "Коментарі" писало у статті за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 листопада 2021, 14:02

Як зараз налякані корумповані чиновники та депутати: куми, любі друзі, діамантові прокурори, судді, …, подібні істоти. Свої статки вони тримають у розкішних будинках-палацах за величезними парканами та на елітних квартирах. Там і коштовності, і валюта, і найдорожчій одяг, аксесуари та техніка. Дубаї зі своїми сьома зірками та палац Путіна – жебраки. Досвід Донецька та Луганська показує – агресор знає про цю розкіш і прагне зараз до цієї здобичі. А наші корумповані владні угруповання зробили все, щоб 12 мільйонів активних/мотивованих захисників покинули Україну. Хто ж ці корумповані владні угруповання захищати буде, їх дітки-мажори?


Новини