Головна Новини Суспільство події Розвідка США оновила дані: яку допомогу Китай надає Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США оновила дані: яку допомогу Китай надає Росії

За інформацією розвідки США, Китай надає Росії економічну допомогу та нарощує торгівлю з нею

12 березня 2024, 07:55 comments1130
Поділіться публікацією:

Економічна допомога Росії із боку Китаю не припиняється. Також фіксується зростання торгівлі між Пекіном та Москвою з початку війни в Україні, зокрема з 2022 року більш ніж утричі збільшився експорт китайських товарів, які можуть бути використані у військових цілях. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, з посиланням на звіт американської розвідки щодо оцінки загроз у 2024 році.

Розвідка США оновила дані: яку допомогу Китай надає Росії

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

"Амбіційний, але неспокійний Китай, конфронтаційна Росія, деякі регіональні держави, такі як Іран, і потужніші недержавні гравці кидають виклик давнім правилам міжнародної системи, а також верховенству США в ній", — йдеться у звіті.

Звіт здебільшого зосереджений на погрозах з боку Китаю та Росії, найбільших суперників США, більш ніж через два роки після того, як Росія розпочала вторгнення в Україну, а також наголошує на ризиках ширшого конфлікту, пов'язаного з кампанією Ізраїлю проти ХАМАС у Газі.

Китай надає економічну та безпекову допомогу Росії, яка веде війну в Україні, підтримуючи російську промислову базу, йдеться у звіті.

Водночас наголошується, що торгівля між Китаєм та Росією зростає з початку війни в Україні, а китайський експорт товарів, які можуть бути використані у військових цілях, з 2022 року збільшився більш ніж утричі.

Читайте на порталі "Коментарі" — Китайська Народна Республіка (КНР) з початку широкомасштабної агресії Росії проти України зберігає досить умовний нейтралітет. З одного боку – закуповуючи у РФ дешево енергоресурси, наповнивши її ринок своїми товарами, з іншого – періодично закликаючи до світу, але у досить туманних формулюваннях. Зараз Пекін знову посилив дипломатичну активність у ракурсі переговорів, що розглядається Заходом як підігравання країні-агресору. Що можна сказати про китайську гру навколо російсько-української війни? Чи КНР має види на ослаблену РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини