Головна Новини Суспільство події Розвідці стало відомо про два варіанти ядерного шантажу путінського режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідці стало відомо про два варіанти ядерного шантажу путінського режиму

Будь-який ядерний шантаж буде ядерним тероризмом

12 березня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

Українській розвідці стало відомо як мінімум про два варіанти ядерного шантажу російськими окупаційними військами. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова ГУ розвідки МО Кирило Буданов.

Розвідці стало відомо про два варіанти ядерного шантажу путінського режиму

ЧАЕС. Фото: УНІАН

Головний розвідник країни зазначив, що на сьогоднішній день Україна має інформацію про те, що Кремлем розглядаються два сценарії ядерного шантажу. Якому з них буде віддано перевагу, поки сказати складно. Все залежить від ситуації та від тактики супротивника. Перший варіант – це масштабне запалювання радіоактивних лісів. Непередбачуваність такого сценарію полягає в тому, що після підпалу в небо підніметься радіоактивна хмара. Але ось, куди воно попрямує, не може сказати ніхто. Все залежить від того, в який бік дме вітер.

Другий варіант – артобстріл ядерного сховища. Цей варіант також непередбачуваний за своїми наслідками. Радіація може попрямувати туди, куди дме вітер. І в першому, і в другому варіанті російська сторона може звинуватити Україну. Знову російською пропагандою буде наголошуватися на тому, що це справа рук "нацистів", "неонацистів", яких, звичайно ж, в Україні немає, а є лише хвора уява російських пропагандистів та кремлівської верхівки.

Буданов звернув увагу на те, що Росія використовує такий шантаж уже не вперше. За часи російсько-української війни окупанти атакували зі зброєю Запорізьку АЕС та Харківський фізико-технічний інститут.

Кирило Буданов звернув увагу на те, якщо російські окупанти таки підуть на те, щоб застосувати ядерний шантаж, то це виллється в екологічну катастрофу, від якої найбільше постраждають Україна та Білорусь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський та Байден провели найдовшу телефонну розмову: стало відомо, про що говорили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини