Головна Новини Суспільство події Розшукуваний за хакерство у США українець заробляє мільйони в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Розшукуваний за хакерство у США українець заробляє мільйони в Україні

Павло Дубовий має цілу мережу родинних компаній і в Києві, і в Одесі

23 травня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Павло Павлович Дубовий, чиє ім'я стало відомо широкому загалу у 2018 році, попри розшук Сполученим Штатами Америки розбудовує в Україні бізнеси. Будучи звинуваченім у кібератаці в Америці, компанії вказаної особи та її родичів декларують сьогодні мільйонні заробітки в Україні. Про це свідчать дані з порталу opendatabot.

Розшукуваний за хакерство у США українець заробляє мільйони в Україні

Павло Дубовий

Так, Павло Дубовий був оголошений в розшук у США через причетність до  масштабної хакерської оборудкиЯк йшлося у публікації видання The Verge, на яке посилається ТСН, група українських та російських хакерів протягом щонайменше п'яти років зламували сервери фінансових новинних агентств і крали неопубліковані пресрелізи з інформацією про майбутні угоди. Ці пресрелізи потім відправляли біржовим трейдерам, які за допомогою отриманої інформації успішно заробляли на операціях з цінними паперами. Свої послуги хакери оцінювали у 40% від майбутніх прибутків.

До групи цих хакерів, зокрема, входили брати Аркадій та Павло Дубові, що доводяться двоюрідними братами українському політику Олександру Дубовому

У 2015 році співробітникам ФБР вдалося затримати на території США Аркадія Дубового та його сина Ігоря. В той час Павло Дубовий перебував у Києві. Тому був оголошений у розшук.  Згідно з даними порталу United States Secret Service, Павла Дубового США розшукують й досі. В цей самий час, вказана особа без перешкод продовжує вести бізнес в Україні і заробляти мільйони.

Розшукуваний за хакерство у США українець заробляє мільйони в Україні - фото 2

Зокрема, за даними порталу opendatabot, ПРАТ "МІГ", де Павло Дубовий вказаний директором, а його родичі (Світлана і Софія Дубові — бенефіціарами), за 2023 рік заробило 6 358 300 грн на юридичних на бухгалтерських послугах.

ПРАТ "МІГ", своєю чергою, володіє корпоративними правами наступних компаній:

ТОВ "УКРРИС", яке на "перепродажі сільськогосподарської сировини" у 2023 році заробила понад півтора мільйона гривень;

ТОВ "ОДЕСЬКИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ЦЕНТР", яке на "вирощуванні зернових та олійних" у 2023 році заробило 30 972 300 грн доходу.

Крім того, успішно наразі працюють у Києві ще й такі ТОВ з красномовними назвами: "ДИНАСТІЯ ДУБОВИХ"  і  "ДУБОВІ ТА КОМПАНІЯ". В них бенефіціари або директори ті самі Світлана і Софія Дубові, що в компанії, якою керує безпосередньо розшукуваний Павло Дубовий. Спеціалізація останніх фірм — виробництво меблів і надання в оренду нерухомості, відповідно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини