"Розрядіть зброю": Генштаб ЗСУ звернувся до росіян

Генеральний штаб Збройних Сил України звернувся до російських військовослужбовців та закликав їх скласти зброю

Російські війська четвертий день продовжують наступати на українські території, але ЗСУ мужньо тримають оборону та відбивають атаки ворога. Заступник головнокомандувача Збройних Сил України Євген Мойсюк на своїй сторінці у Facebook закликав російських військових скласти зброю і замислитися, за що вони воюють.

"Я звертаюся до російських військовослужбовців, яких на нашу землю принесла безглузда війна. Подумайте, чому ви тут, за що воюєте і чого хочете досягти. Сподіваюся, що ви переконалися, що тут на вас ніхто не чекав, і що вам нічого робити на нашій землі ", - зазначив Мойсюк.

Також він закликав військових РФ скласти зброю, оскільки це їхня можливість повернутися додому, не втративши життя і своєї гідності.

"Розрядіть зброю, підніміть руки, щоб наші військовослужбовці та мирні жителі могли зрозуміти, що ви нас почули. Це ваш квиток додому. Ідіть захищайте свою батьківщину, а не руйнуйте нашу!", - заявив заступник головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, що з початку російського вторгнення на територію України армія супротивника зазнала великих втрат. Згідно з попередніми даними, з 24 по 26 лютого, ЗСУ знищили 27 літаків, 26 вертольотів, 706 бронемашин та 4300 осіб особового складу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що російські війська не відступають, у багатьох наших містах точаться бої. У зв'язку з напруженою ситуацією Україна офіційно направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також, що українська енергетична система не підключатиметься і переходитиме на синхронну роботу з мережами Росії та Білорусії. Енергосистема з 24 лютого проходила тест на роботу в ізольованому режимі для того, щоб синхронізуватися у майбутньому із мережами Європи.