Головна Новини Суспільство події Розробку застосунку Резерв+ віддали у невідомі руки: його безпеку досі тестують
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробку застосунку Резерв+ віддали у невідомі руки: його безпеку досі тестують

Міноборони не замовляло розробку застосунку Резерв+, про це вказано у відповіді міністерства оборони на запит народного депутата Володимира Ар’єва. Безпеку додатку досі тестують

6 червня 2024, 17:41
Поділіться публікацією:

Міноборони не замовляло розробку додатку Резерв+, виконавця не обирало, гроші не платило, про це сказано у відповіді Міноборони за запит народного депутата Володимира Арєва. Також нардеп звернув увагу на те, що у відповіді на запит не вказано, хто є розробником застосунку.

Розробку застосунку Резерв+ віддали у невідомі руки: його безпеку досі тестують

Резерв+

При цьому вказано, що гроші на Резерв+ надав Благодійний Фонд сприяння обороні України. Як каже політик, це структура з криворізькими коренями, але хто саме розробляв програму, достеменно невідомо.

"Це додаток, який транспортує особисті дані військовозобов’язаних в закритий реєстр "Оберіг", де зберігаються всі відомості про тих, хто становить мобілізаційний резерв! На його розробку було виділено 37 днів і безпеку там досі тестують — коли вже все працює повним ходом",
— відзначив нардеп.

При цьому він звернув увагу на те, що кожного разу, коли користувач заходите в систему, біжучий рядок буде повідомляти, що він оновили дані в момент заходу.

"Поки цей баг не виправлений, є ризик, що вихід з системи по закінченню 60 днів — 16 липня — призведе до капітальних штрафів. Ну і цікаво — це зараховується як за два оновлення даних у статистиці чи ні? Я, виходить, вже 4 рази оновлював, якщо рахувати з кількості заходів в систему: один раз — візит в перший день роботи, два мене викидав з системи сам додаток, ще раз вийшов сам, щоб переконатись",
— розповів нардеп.

При цьому він не розуміє як можна було віддати розробку програм, пов’язаних зі сферою безпеки і оборони, в невідомі руки через сумнівні схеми.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" розробляли за донорські кошти. Розробникам за роботу заплатили 3,4 млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини