Головна Новини Суспільство події Розлучитися в Україні стало дорожче: які нині розцінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Розлучитися в Україні стало дорожче: які нині розцінки

Ставка судового збору зросла через підняття прожиткового мінімуму

17 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Розлучення — це завжди рішення не лише важке психологічно, але і удар по власному гаманцю. З 1 січня в Україні зріс прожитковий мінімум і відповідно чимало податків, в тому числі і ставка судового збору стала вищою. Скільки саме доведеться платити у суді при розлученні, порахували "Коментарі". 

Розлучитися в Україні стало дорожче: які нині розцінки

Ціна розлучення в Україні у 2022 році. Фото з відкритих джерел

Отож, найдешевше розлучитись буде, якщо у подружжя немає ні дітей, ні майнових претензій одне до одного. Тут усе просто. Розлучення відбувається там, де і укладався шлюб, тобто у РАЦСі і коштуватиме лише 8 гривень і 50 копійок.

А от у всіх інших випадках доведеться іти до суду. А тут з 1 січня 2022 року ставка судового збору виросла майже на 100 гривень. Сама реєстрація позов обійдеться 992,40 грн. Це 0,4% від прожиткового мінімуму.

Зверніть увагу, що кожна позовна вимога оформлюється окремо і потребує сплати мита. Тобто додатково доведеться оформити поділ майна. Окремо — питання що стосується дітей — аліменти, факт проживання з одним з батьків. Тому вартість розлучення автоматично множиться з кожною вимогою на 992,40 грн.

Що стосується поділу майна, то тут є ще один важливий момент — ціна такого позиву вираховується в залежності від того, яку суму ви збираєтесь ділити. Тобто до цієї суми у 992,40 додається ще 1% вартості майна. Таким чином, якщо ви хочете поділити майно, яке коштує 300 тисяч гривень, то спочатку потрібно заплатити 3000 грн плюс вартість позову 992,40. При цьому податок не може становити більше 7 443 грн.

Зверніть увагу, що коли ви розрахували розмір мита та ставки судового збору, то це потрібно оплатити у такий спосіб, щоб обов’язково у вас лишилась про це квитанція. Інакше суд може не зарахувати цю проплату.

Читайте також: Кібератака на Україну: у Microsoft розповіли подробиці власного розслідування



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини