Головна Новини Суспільство події Розглядаються варіанти імпорту пального: міністр Кубраков розповів про напрацювання уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Розглядаються варіанти імпорту пального: міністр Кубраков розповів про напрацювання уряду

Економіка України в умовах воєнного стану має бути перезапущена: над логістикою працює Мінінфраструктури

3 квітня 2022, 14:19
Поділіться публікацією:

Розглядаються варіанти імпорту пального: міністр Кубраков розповів про напрацювання уряду

Фото ілюстративне / Pixabay

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що під час наради урядовців з президентом України Володимиром Зеленським обговорили питання функціонування економіки та забезпечення продовольчої й паливно-енергетичної безпеки в умовах воєнного часу.

Наразі, за словами очільника Мінінфраструктури, урядовці працюють над логістичними питаннями для забезпечення фермерів всім необхідним, налагодження шляхів експорту товарів та довоєнних обсягів торгівлі з іншими країнами, імпортування сировини для виробництва та іншими питаннями.

Як повідомив Кубраков, обробляються варіанти постачання для України пального. Ведуться перемовини з постачальниками. Чиновник запевнив, що робота аграрного сектора буде забезпечена.

"Водночас у всіх є розуміння, що навіть після перемоги ми не зможемо працювати, як раніше. Тому ми не лише стабілізуємо критично важливі для держави процеси, але й думаємо про те, як у довготривалій перспективі забезпечити обороноздатність економіки. Це гарантія того, що країна буде розвиватися", — наголосив він.

В державі продовжує формуватися логістична система, що забезпечує доставку необхідних вантажів та евакуацію населення із небезпечних зон. Крім того, міністр повідомив, що українські фахівці обговорюють зі світовими експертами питання відбудови українських міст та захисту їх від зовнішніх загроз. Також він зазначив, що життя українців матиме новий елемент — фактор захисту й він інтегруватимемся у всі сфери життєдіяльності.

"На найвищому рівні ЄС отримали підтвердження можливості старту процесу лібералізації вантажного транзиту з України до країн Європейського Союзу. Як і у випадку з угодою про Спільний авіаційний простір України з ЄС, її матимуть ратифікувати усі держави-члени", — написав міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", в аналітиці Київської школи економіки КSЕ Institute вказані загальні втрати економіки — як прямі (руйнування, зупинка виробництва тощо), так і непрямі від виїзду біженців, припинення інвестування, виплат соціальної допомоги тощо. Отже, прямі збитки інфраструктури на 24 березня складають $63 млрд або 1,8 трлн гривень. Загальні втрати економіки України наразі становлять від 543 млрд до 600 млрд доларів США



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини