Головна Новини Суспільство події Росію знову не внесли до "чорного" списку: хто здивував своїм рішенням
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію знову не внесли до "чорного" списку: хто здивував своїм рішенням

Відсутність жорсткіших обмежувальних заходів проти Росії грає на користь Кремля, наголошує міністр фінансів України Сергій Марченко

1 липня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Зупинення членства РФ у FATF залишається чинним, проте до "чорного" списку Росію знову не внесли. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, посилаючись на офіційну інформацію FATF за результатами Пленарного засідання, яке відбулося з 23 по 28 червня 2024 року у Сінгапурі.

Росію знову не внесли до "чорного" списку: хто здивував своїм рішенням

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

FATF також прийняла заяву, в якій попередила всі країни про посилення фінансових зв'язків Північної Кореї з міжнародною фінансовою системою та нагадала про серйозні загрози, які це створює для фінансування розповсюдження зброї масового знищення. FATF наголосила на необхідності жорсткого застосування цільових фінансових санкцій проти Північної Кореї та припинення будь-яких кореспондентських відносин із банками КНДР.

"Ми очікували на більш рішучі дії від FATF у зв'язку з численними доказами порушень з боку Росії. Хоча я вітаю рішення про продовження призупинення членства РФ, все ще не вистачає належної реакції — включення до чорного списку", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Він наголосив, що FATF, яка відповідає за безпеку глобальної фінансової системи, має дотримуватись свого мандата і прямо назвати країну, яка збільшила свої фінансові зв'язки з Північною Кореєю, порушуючи Резолюцію Ради Безпеки ООН. Доказів такої співпраці достатньо.

"Відсутність жорсткіших обмежувальних заходів проти Росії грає на користь Кремля, дозволяючи йому і потенційно іншим зловмисникам і надалі підривати міжнародну систему", — зазначив  Сергій Марченко.

Зазначимо, Мінфін та Державна служба фінансового моніторингу закликали Групу з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) внести Росію до "чорного" списку на найближчому пленарному засіданні, яке розпочнеться 23 червня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, без якого рішення Заходу перемогти РФ буде неможливо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини