Російський льотчик знав, що летить бомбити мирне місто (ВІДЕО)

Українські військовослужбовці збили літак та допитали льотчика: він знав, що летить бомбити мирне місто

Під Черніговом українські військовослужбовці збили російський літак Су-25 та затримали пілота. У допиті він зізнався, що чудово знав, що летить бомбардувати мирне місто. Відео опублікували на Telegram - каналі "Чернігів Оперативний".

Російський льотчик розповів, з якої він військової частини та зазначив, що знав, що летить на мирне місто, це було його перше завдання. Він стверджує, що до цього літав уздовж кордону і потім вилетів бомбити Чернігів, але, на щастя, був збитий фахівцями ППО.

У мережі також показали фотографії трьох авіаційних бомб ФАБ-300, які рятувальники виявили після падіння літака. Вони пошкодили житловий будинок та паркан. Наразі проводиться евакуація населення з мікрорайону.

На Telegram - каналі нардепа Гончаренко з'явилося інше відео розмови з льотчиком, де він зазначив, що йому сказали, що місто порожнє. З нього нібито вивезли всіх мешканців. Також російський пілот сказав, що не підтримує політику своєї країни, але він військова людина і мав виконати наказ.

Нагадаємо, що Великобританія звинуватила Росію у розміщенні систем термобаричної зброї на території України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що окупанти з повітря розбомбили село Яківлівка на Харківщині. Під вогнем загинули 3 мешканці, ще 7 людей було поранено. Крім того, 30 житлових будинків було зруйновано.

Читайте також, що 1 березня російські агресори обстріляли "Градами" містечко Баштанка Миколаївської області. Від вогневих ударів, що припали на центр міста, зруйновано всю місцеву інфраструктуру. Відеоролики з наслідками обстрілу викладені у мережах.