Головна Новини Суспільство події Російський космічний корабель затопили в Тихому океані
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський космічний корабель затопили в Тихому океані

Космонавти МКС готуються прийняти черговий транспортний корабель "Прогрес"

9 лютого 2021, 14:04 comments1218
Поділіться публікацією:

"Кладовище космічних кораблів", яке розташоване далеко від корабельних маршрутів і судноплавства в Тихому океані, поповнилося ще одним експонатом. Згідно з програмою польотів, там був затоплений вантажний транспортний космічний апарат "Прогрес МС-15". Про це повідомили в "Роскосмосі".

Російський космічний корабель затопили в Тихому океані

Космічний апарат "Прогрес" / фото TOPNews.ru

Так, останнє включення двигуна літаючої вантажівки на гальмування тривало три з половиною хвилини. Після чого апарат покинув орбіту Землі та контрольовано впав в Тихий океан.

Наступний апарат — "Прогрес МС-16" відправлять на Міжнародну космічну станцію вже 17 лютого поточного року. Він повинен доставити на МКС 2,5 тонни різних вантажів для підтримки функціонування самої станції та життєдіяльності членів екіпажу. Також в складі вантажу буде перебувати запас азоту і матеріали, за допомогою яких космонавти зможуть загерметизувати витік в службовому модулі "Зірка".

В цей момент корабель "Прогрес МС-16" проходить фінальні операції в монтажно-випробувальному корпусі космодрому Байконур. Його запуск зі стартового майданчика № 31 заплановано на 15 лютого.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", Компанія SpaceX і організація NASA запустили ракету Falcon 9 на Міжнародну космічну станцію (МКС). Сталося це 16 листопада з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Про запуск компанія SpaceX повідомила на своїй Twitter-сторінці. Цей політ планувався десять років. Його називають першою "оперативної" місією ракетно-космічної системи. Політ почав еру комерційних космічних апаратів, розроблених і керованих приватною особою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини