Головна Новини Суспільство події Російські військові вирішили повністю піти зі своїх позицій з-під Харкова, – Інститут вивчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові вирішили повністю піти зі своїх позицій з-під Харкова, – Інститут вивчення війни

Очевидно, Москва зосереджена на проведенні впорядкованого виведення своїх військ, а не утримує свої позиції поблизу міста

14 травня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Одразу два фактори зіграли ключову роль у тому, що російські війська почали масово залишати свої позиції, які раніше утримували поблизу Харкова. Першим чинником став масований наступ українських військ. Другим фактором стало збільшення втрат в російській армії і неможливість утримувати позиції, що були раніше зайняті. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (США).

Російські військові вирішили повністю піти зі своїх позицій з-під Харкова, – Інститут вивчення війни

Харків. Фото: з відкритих джерел

Військові аналітики зазначають, що останні кілька днів показали, що більшість російських військ не намагалися вступати в запеклі бої з ЗСУ, щоб утримати раніше окуповані села та селища Харківської області. Вони самі починали відступати, розуміючи, що не зможуть протистояти українській армії. Все це дає підстави говорити, що в Москві вирішили відвести війська, які раніше стояли під Харковом назад на територію Росії. Аналітики вважають, що всі ці факти свідчать про те, що ЗСУ зуміли не дати ворогові окупувати друге після Києва ключове місто України – Харків, вигравши битву за нього.            

Інформацію про те, що російські війська продовжують відводити свої війська з-під Харкова, підтвердили і в Генштабі ЗСУ. Ключовим завданням для ворога залишається вихід на адміністративні кордони Донецької, Луганської та Херсонської областей та збереження сухопутного коридору з анексованим Кримом. Харків із першочергових пріоритетів російських окупантів випав.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив про нові деоккуповані населені пункти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини