Головна Новини Суспільство події Російські військові досі намагаються виконати завдання Путіна, – військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові досі намагаються виконати завдання Путіна, – військовий експерт

Завдання Путіна - вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей

17 травня 2022, 14:22
Поділіться публікацією:

На більшості напрямків українським захисникам вдається стримувати наступ російських військ, проте окупанти роблять все, щоб виконати політичне завдання Путіна – вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "НВ" заявив військовий експерт Олег Жданов.

Російські військові досі намагаються виконати завдання Путіна, – військовий експерт

Російський танк. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, що на Криворізькому, Запорізькому та Південно-Бузькому напрямках ситуація в основному контрольована. Ворог тут не штурмує і не настає масовано, чого не можна сказати про Донецький та Луганський напрямки. Росія продовжує наступати.

Водночас, експерт зазначив, що російським військам довелося зняти блокаду Харкова і відійти аж до кордону. Це стало можливим через контрнаступ української армії на окремо взятому напрямку.                                                                    

На думку Олега Жданова, це вдалося зробити, бо наші захисники відчули слабкість на цьому напрямі та почали масовано наступати, вибиваючи ворога з населених пунктів, звільняючи українську територію. Це найкращий показник того, що ЗСУ здатні контратакувати. ЗСУ ще раз довели власні можливості і зараз на фронті вони перевершують ворога. У результаті батальйонно-тактичні групи, які стояли по Харківському напрямку, росіяни вивели назад на територію РФ, бо вони були розбиті нашими військами. Їх вивели на територію Росії для доукомплектування. Ті самі підрозділи, які виявилися більш зібраними, перекинули на Луганський напрямок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський висловився про долю військових "Азовсталі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини