Головна Новини Суспільство події Російські олігархи заробляють мільярди доларів в обхід санкцій: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські олігархи заробляють мільярди доларів в обхід санкцій: ЗМІ розкрили деталі

Західні санкції не залишили їм варіантів, куди витратити гроші, окрім як реінвестувати в Росію.

9 червня 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Декілька найбільших російських олігархів отримали дивіденди на мільярди доларів від своїх компаній. І це при тому, що вони потрапили до списків санкцій через підтримку війни в Україні. Щоправда, поки що від отримання дивідендів користі мало, адже не так багато варіантів, куди їх витратити або в що вкласти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Російські олігархи заробляють мільярди доларів в обхід санкцій: ЗМІ розкрили деталі

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, п'ять російських мільярдерів у нафтовій, нікелевій та мінеральній галузях з початку 2022 року отримали близько 10 мільярдів доларів у вигляді виплат від своїх компаній. На відміну від багатьох інших, ці компанії не призупинили виплату дивідендів із запровадженням санкцій.

Зазначається, що для російських енергетичних мільярдерів, таких як Вагіт Алекперов, Леонід Міхельсон та Геннадій Тимченко, великі виплати були викликані стрибком цін на енергоносії внаслідок вторгнення Росії в Україну.

Виробник добрив мільярдер Андрій Гур'єв ПАТ "Фосагро" також отримав найбільший прибуток минулого року через дефіцит на деяких ринках, що призвело до зростання цін.

У той же час Гур'єв та акціонер гірничодобувного гіганта ПАТ "ГМК "Норільський нікель" Володимир Потанін перебувають під санкціями Великобританії та США, а Тимченко — під санкціями ЄС, США та Великобританії. Алекперов та Міхельсон потрапили під приціл Великобританії.

Таким чином, у них залишилося мало варіантів для того, куди можна витратити ці гроші, оскільки західні санкції по суті зачинили двері для російських мільярдерів і ще більше підштовхнули їх до Кремля.

"Їх ізоляція від решти світу спонукає інвестиції до місцевих фірм, які мільярдери раніше не розглядали, і показує, як російська еліта пристосовується до повоєнної реальності", — йдеться у матеріалі.

Читайте на порталі "Коментарі" — США можуть послабити санкції проти РФ вже зараз: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини