Головна Новини Суспільство події Російські десантники вже у Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські десантники вже у Казахстані

До складу сил ОДКБ увійшли підрозділи збройних сил Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Вірменія, Республіки Таджикистан та Киргизької Республіки.

6 січня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) направила до Казахстану війська. Росія також сформувала свої підрозділи повітрянодесантних військ, які вже прибули до Алмати. Про це повідомляє видання "Коментарі" із посиланням на секретаріат ОДКБ.

Російські десантники вже у Казахстані

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Секретаріат ОДКБ повідомляє, що миротворці прибули до Казахстану лише на певний обмежений період. Головне завдання – допомогти стабілізувати ситуацію в Казахстані. Крім Росії до Казахстану свої війська відправили Білорусь, Вірменія, Таджикистан та Киргизстан.

За даними Телеграм-каналу Vласть про головне, літаки із миротворцями ОДКБ, включаючи російських десантників, уже приземлилися у Казахстані. Підрозділи повинні приступити до чергування та виконання поставлених завдань.

Коментуючи інформацію, політичний експерт Андрій Смолій відзначив у себе у Facebook, як і прогнозувалося, російські, білоруські та вірменські "миротворці" висадилися у Казахстані. Протягом ночі Алмати тривала "антитерористична операція". Є велика кількість відео та фото як людей просто розстрілювали на вулицях. Політолог припускає, що рахунок убитих, найімовірніше, вже пішов на сотні.

"Росія і казахська влада роблять схоже на те, що в Білорусі, тільки у великих масштабах. Різниця з Білоруссю полягає у територіальному розташуванні та незацікавленості Європи. Як бачимо, більшість країн мовчать і не реагують. Навіть занепокоєння ми не чуємо. Влада України також мовчить, хоча мала б щось сказати", – зазначив експерт.

На його думку, через офіційне відправлення військ ОДКБ до Казахстану, протести швидше за все розстрілюватимуть і знищуватимуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Казахстан може взяти на себе удар, який Путін готував для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини