Головна Новини Суспільство події Російська загроза: біля кордонів України знаходиться 19 батальйонно-тактичних груп
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська загроза: біля кордонів України знаходиться 19 батальйонно-тактичних груп

На засіданні Постійної ради ОБСЄ учасники обговорили загрози з боку Російської Федерації

8 жовтня 2021, 00:17
Поділіться публікацією:

Біля України продовжують знаходитись 19 батальйонно-тактичних груп російських військ. Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ" посилаючись на заяву Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгенія Цимбалюка. 

Російська загроза: біля кордонів України знаходиться 19 батальйонно-тактичних груп

ОБСЄ, фото з відкритих джерел

На засіданні Постійної ради ОБСЄ учасники обговорили загрози з боку Російської Федерації. Там вимагають від Росії надати пояснення, чому після завершення військових навчань "Запад 2021", біля українських кордонів досі залишається військова техніка. Дипломат Євгеній Цимбалюк нагадав учасникам, як Росія намагалася весною загострити ситуацію, коли показово звозила військову техніку до українського кордону. Тоді на тлі цих подій збільшилась кількість обстрілів від російських найманців на Донбасі.

"Паралельно СММ засвідчує відчутні та систематичні обмеження оперативних можливостей на окупованих територіях. Це передбачає глушіння сигналу безпілотників, загрози безпеці, невиправдані обмеження під приводом COVID-19 та перевірки безпеки тощо – відома російська модель поведінки, яка триває роками", — каже Євгеній Цимбалюк.

Також дипломат наголосив, що Росія вже неодноразово намагалася припинити діяльність спостережної місії ОСБЄ на пунктах пропуску "Донецьк" та "Гуково". На його думку, це може свідчити про приховані поставки Росією зброї до окупованих територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія зірвала засідання ОБСЄ в Польщі. У США вважають, що таким чином Росія намагається заблокувати їх перевірку з дотримання прав людини. У Варшаві мала б відкритися провідна конференція з прав людини в регіоні Європа-Азія. Засідання ОБСЄ не зібралося через рішення уряду Росії про блокування зустрічі. Ентоні Блінкен пише, що США дуже шкодують про таке рішення і вважають це спробою  російського уряду заблокувати їх перевірку через погіршення у сфері прав людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини