Головна Новини Суспільство події Російська сторона в ТКГ не надала жодного списку на обмін: Україна передала вже декілька
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська сторона в ТКГ не надала жодного списку на обмін: Україна передала вже декілька

Зі слів представника ТКГ, перші списки українська сторона надала 18 липня

19 листопада 2020, 20:41
Поділіться публікацією:

Зі слів речника українська делегації у ТКГ з мирного врегулювання військового конфлікту на Донбасі Олексія Арестовича, українська сторона вже 4 рази надавала обмінні списки полонених, на відміну від представників РФ.  

Російська сторона в ТКГ не надала жодного списку на обмін: Україна передала вже декілька

Так, під час сьогоднішнього засідання гуманітарної підгрупи в ТКГ знову обговорювалося питання щодо обміну військовополоненими, але російська сторона уникає цієї теми.

“Ми регулярно ставимо питання, а вони кажуть – автобуси їх непокоять, більш за це все їх непокоять автобуси. Ми кажемо: а полонених збираєтесь власних повертати? Вони кажуть: спочатку ми вирішимо, що там з автобусами", — розповідає представник ТКГ.

Крім того, Арестович зазначив, що на російську сторону намагаються вплинути Франція і Німеччина, тому можливість обміну зберігається. За словами представника ТКГ, Росія може рішитися на цей крок буквально в останній момент, адже це дуже по-російськи — тягнути, а потім погодитися та видати факт за знак "доброї волі" росіян. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в ТКГ назвали дату чергового обміну військовополоненими.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини