Головна Новини Суспільство події Російська спортсменка поміняє російський паспорт на український: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська спортсменка поміняє російський паспорт на український: що про це відомо

Росіянка очікує на українське громадянство

28 вересня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Російська біатлоністка Дар'я Сидорова зараз в очікуванні українського громадянства. У майбутньому вона планує представляти Україну на міжнародних змаганнях і брати участь у всіх змаганнях всередині країни. Про це пише Громадське.

Російська спортсменка поміняє російський паспорт на український: що про це відомо

Спортсменка змінить громадянство, фото з відкритих джерел

За словами президента федерації біатлону Володимира Бринзака, президент Володимир Зеленський повинен найближчим часом розглянути запит росіянки про зміну громадянства і підписати відповідний указ. Після цього Дарина отримає український паспорт і зможе вступити до вищого навчального закладу на території України.

Спортсменка Дарина Сидорова вже виступала на змаганнях в нашій країні, тренувалася з нашої збірної, а також на чемпіонаті України представляла Закарпатську область. У федерації біатлону очікують, що Дарина отримає новий паспорт до початку Універсіади, яка стартує в останній місяць 2021 року і візьме там участь.

За словами президента федерації, це вигідний трансфер спортсменки, адже росіянка має хороший потенціал, швидко бігає і навіть випереджала своїх колишніх співвітчизниць на змаганнях. Дарина молода і активна, вона буде показувати хороші результати і принесе перемоги нашої збірної. Зараз Дарина також тренується з українськими колегами.

Зараз українська команда з біатлону тренується в Чернігові, щоб підготується до виступу на зимових змаганнях. У складі української збірної вже є п'ять спортсменок родом з Росії, які змінили громадянство.

Про Дар'ю Сідорову відомо, що вона народилася в 1999 році в родині мешканців Тюменській області. Наразі дівчині 22 роки й вона є кандидатом в майстри спорту Росії з біатлону.

Як повідомляє портал "Коментарі", українського хокеїста покарають за поведінку під час гри. Інцидент трапився 26 вересня, коли у Кременчуці проходив стартовий матч четвертого туру Української хокейної ліги. Хокейна команда "Кременчук" грала з донецьким "Донбасом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини