Головна Новини Суспільство події Росіяни звільнили українського політв'язня
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни звільнили українського політв'язня

Українець перебував в ув'язненні 7 років

7 травня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 7 травня 2021 року, в Російській Федерації звільнили ще одного українського політв'язня Олексія Чирнія. Про це повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова у своєму телеграм-каналі.

Росіяни звільнили українського політв'язня

Російський полон - фото з відкритих джерел

У 2014 році окупаційна влада Криму незаконно засудила Чирнія до позбавлення волі за підготовку терактів на тимчасово окупованому півострові. Впродовж 7 років чоловіка утримували у кількох російських в'язницях суворого режиму, зокрема, в Магадані, Москві та Ростові-на-Дону. 

Олексія Чирнія етапували з батайської виправної колонії суворого режиму №15 Ростовської області до російсько-українського кордону, звідки примусово депортували на територію України. 

Денісова зазначає, що колишньому політв'язню не дали зустрітися із батьками, які приїхали підтримати сина з тимчасово окупованого Криму.

Наразі Чирній вже знаходиться на батьківщині. Він прибув на український контрольно-пропускний пункт "Мілове" Луганської області.

Нагадаємо, що незабаром в Україні почне діяти комісія, яка займатиметься питаннями політв'язнів, незаконно утримуваних у Росії і на окупованих територіях України. Крім того, комісія візьметься за координацію взаємодії профільних органів влади зі звільненими.

Зазначимо, що раніше в країні діяли дві комісії, які окремо займалися питаннями політв'язнів і військовополонених.

Додамо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Лукашенка звільнити політв'язнів у Білорусі і припинити розгін вуличних протестів. 

За словами дипломата, влада Білорусі повинна дослухатися до законних вимог громадян і припинити насильно заглушувати їхні голоси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини