Головна Новини Суспільство події Росія поводитися як держава-терорист: Верещук розповіла про підсумки евакуації за минулу добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поводитися як держава-терорист: Верещук розповіла про підсумки евакуації за минулу добу

Російські війська обстрілюють гуманітарні коридори та викрадають представників влади

15 березня 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

Росія поводитися як держава-терорист: Верещук розповіла про підсумки евакуації за минулу добу

Евакуація мешканців Броварського району, фото ДСНС

Протягом 14 березня вдалося вивезти зеленими коридорами 3808 громадян з Київської та Луганської області. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

З Гостомеля виїхали 400 осіб, з Немішаєвого і Ворзеля – 620, з Дмитрівки – 100, із села Перемога – 800 мирних мешканців, з Сєвєродонецька — виїхало 600, з Попасної – 210, селища Гірське – 76, міста Рубіжне – 480, Кремінної – 82, Лисичанська – 340 осіб. Вдалося вивезти людей лише семи коридорами, замість 10 з огляду на обстріли з боку російських окупантів.

Досі не вдається відкрити коридор до Маріуполя, щоб доставити туди гуманітарну допомогу та забрати людей з міста. Як повідомила міністр Ірина Верещук колона гуманітарного вантажу із продуктами, водою й ліками стоїть заблокована в Бердянську. Маршрутом коридору з Маріуполя змогло виїхати перших декілька сотень сімей — майже 150 легкових авто.

Громадянам з Маріуполя надали необхідну допомогу та розмістили їх в інших областях.

В Броварському районі окупанти обстрілювали гуманітарні коридори, тож автобуси для евакуації не змогли проїхати до сіл Богданівка, Нова Богданівка та Бобрик. Також окупанти провокували бойові зіткнення в Попасній та Рубіжному. Та не зважаючи на це громадян вдалося вивезти.

За словами міністерки, в полоні залишаються мелітопольський міський голова Іван Федоров, в Гостомелі рятувальник Олексій Данченко. Не відомо про стан здоров'я та долю викраденого дніпрорудненського міського голови Євгена Матвєєва. 14 березня окупанти викрали голову мелітопольської райради Сергія Прийму.

Ірина Верещук наголосила, що з огляду на всі злочини російських окупантів Росія поводиться як держава-терорист. Тому світова спільнота має визнати це, адже окупанти беруть в заручники цивільних, незаконно забирають з домівок голів міських та районних рад, членів депутатського корпусу, обстрілює цивільну інфраструктуру, житлові будинки. 15 березня буде відкрито нові гуманітарні коридори.

Як повідомляв портал, в Міноборони РФ розповіли, що області, які вони поливають свинцем, дуже близькі росіянам




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини