Головна Новини Суспільство події Росія поверне війська до українських кордонів: названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поверне війська до українських кордонів: названі терміни

Це станеться в рамках навчань "Захід-2021"

29 квітня 2021, 11:02
Поділіться публікацією:

Російська Федерація має в планах повернути свої війська на кордоні з Україною. Це може статися наприкінці липня в рамках підготовки до навчань "Захід-2021". Таку заяву в ефірі телеканалу "Україна 24" зробив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, пише "РБК-Україна".

Росія поверне війська до українських кордонів: названі терміни

Росія поверне війська до українських кордонів - фото: РБК

З його слів, Росія вже вивела від 30% до 50% особового складу, проте військова техніка залишається.

"З огляду на, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань" Захід-2021 ", вони знову почнуть перекидання військ в кінці липня", — заявив Арестович.

Арестович стверджує, що наприкінці липня нашу країну може очікувати ситуація "яка була два тижні тому". Але до цього, за його словами, має відбутися зустріч президента США Джо Байдена з главою Кремля Володимиром Путіним.

Нагадаємо, що війська Російської Федерації почали виводити з території тимчасового окупованого Криму, однак відведення російського війська від східного кордону України в Воронезькій області так і не спостерігається.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" поцікавилося в експертів, навіщо Росії було "брязкати зброєю", а після спокійно йти, а також, чи варто Україні і Заходу розслаблятися. Фахівці вважають, що під виглядом навчань Росія продемонструвала команді президента Зеленського і країнам-членам НАТО свої можливості. В першу чергу вони стосуються можливості порівняно швидко перекинути війська до кордонів України відразу з трьох напрямів (в тому числі з південного) і завдавати блискавичного удару, якщо РФ вважатиме це за доцільне.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини