Головна Новини Суспільство події Росія не зможе захопити Україну через свої вантажіки: експерти вказали на слабке місце російської армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не зможе захопити Україну через свої вантажіки: експерти вказали на слабке місце російської армії

Російська армія слабка у логістиці та постачанні, вважають експерти

14 січня 2022, 19:20
Поділіться публікацією:

Російська армія не має достатньо вантажівок, щоб забезпечити живлення, заправку та озброєння армії, що швидко рухається. Навіть, якщо припустити, що росіяни у разі наступу в Україні мобілізують кожну бригаду й всі вантажівки, що є на озброєнні РФ, і до того ж вони будуть у справному стані впродовж тривалого часу, усіх наявних автомобілів все одно забракне. У цьому впевнені експерти американського видання Forbes, передають "Коментарі". 

Росія не зможе захопити Україну через свої вантажіки: експерти вказали на слабке місце російської армії

Армії Російської Федерації не вистачить вантажівок для вторгнення до України. Фото з Вікіпедії

У статті, яка сьогодні з’явилась у Forbes та викликала чимало обговорень, експерти доводять, що  успіх воєнної компанії Росії в Україні прямо залежить від справності залізничних шляхів та транспортних вагонів. Проте поїзди нині не можуть під'їжджати до лінії фронту, тому росіянам доведеться використовувати вантажні автомобілі. Якщо ж штаб вирішить доставляти амуніцію та боєприпаси гвинтокрилами або цивільними автотранспортом, їм все одно не вистачить техніки. Тому українській армії в першу чергу радять, у разі початку війни, знищувати вантажні колони, які наближаються. Саме ними будуть доставляти пальне, озброєння та продовольство. 

"Хоча кожна армія різна, зазвичай є від 56 до 90 установок залпового вогню. Заповнення кожної пускової установки займає всю платформу вантажівки. Тому лише для поповнення ракетних боєприпасів знадобиться від 56 до 90 вантажівок", — написав підполковник армії США Алекс Вершинін.

Армія РФ має 10 бригад матеріально-технічного забезпечення, у розпорядженні кожної — 400 вантажівок. І не усі з них знаходяться у справному стані, оскільки свого часу перебували у приватних руках "Оборонсервісу", який  розкрадав стільки грошей, що це стало загальнонаціональним скандалом.

Додамо, що сьогодні, 14 січня, в Росії повідомили про термінову перевірку бойової готовності військ у Східному військовому окрузі. Тут ретельно перевіряють спроможність транспортування техніки на далекі відстані. 

Читайте також: Фінляндія відмовилася від членства в НАТО: яка причина



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини