Головна Новини Суспільство події Росія хоче покінчити із суверенітетом ще однієї країни: у США розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче покінчити із суверенітетом ще однієї країни: у США розкрили деталі

Аналітики ISW вважають, що Росія намагається кинути виклик суверенітету Вірменії

10 квітня 2024, 08:02
Поділіться публікацією:

Російські військові затримали ще одного російського громадянина у Вірменії. Таким чином, ймовірно, Росія намагається встановити військову та політичну владу над Вірменією та кинути виклик суверенітету Вірменії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія хоче покінчити із суверенітетом ще однієї країни: у США розкрили деталі

Вірменія. Фото: із відкритих джерел

Американські експерти звертають увагу на те, що інцидент стався на тлі тривалого погіршення вірмено-російських відносин. Вірменське відділення міжнародної правозахисної організації Гельсінська цивільна асамблея у Ванадзорі 9 квітня повідомила, що російська військова поліція на російській 102 військовій базі в Гюмрі у Вірменії затримала громадянина Росії Анатолія Щетіна.

Чоловіка затримали за дезертирство і мають намір примусово перевести до Росії. Юрист Гельсінської цивільної асамблеї Ані Чатинян повідомила, що організація направила заяву про злочин до Генпрокуратури Вірменії і що російські правоохоронні органи не мають права затримувати людей у Вірменії та мають передати справу вірменським правоохоронним органам.

Генеральна прокуратура Вірменії повідомила, що опрацювала звіт Гельсінської цивільної асамблеї відповідно до своїх процедур. Російська військова поліція на 102-й військовій базі раніше затримувала громадянина Росії у Вірменії за дезертирство у грудні 2023 року.

Зазначається, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у лютому 2024 року відреагував на арешт чоловіка, який стався в грудні 2023 року, і заявив, що влада Вірменії розслідує інцидент і що Вірменія "не може миритися з незаконними діями на [своєї] території".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід готовий до підвищення ставок: навіщо сухопутні війська армії США прибули до Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини