Головна Новини Суспільство події Росія готова передати тіла загиблих під час падіння Іл-76: що кажуть в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова передати тіла загиблих під час падіння Іл-76: що кажуть в Україні

У Москві запевняють, що мають підтвердження і всі ДНК, які, на думку експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію особистості

1 березня 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Білгородській області 24 січня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Росія готова передати тіла загиблих під час падіння Іл-76: що кажуть в Україні

Росія готова передати Україні тіла загиблих під час катастрофи Іл-76. Фото з відкритих джерел

"Для цього все необхідне з точки зору процедури є.... Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують", – зазначила Тетяна Москалькова.

Вона додала, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака та що "українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл".

Москалькова уточнила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної Ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито "дала усі відповіді на питання щодо інциденту".

"З приводу тіл — я відразу ж повідомила, що у нас є підтвердження і всі ДНК, які, на думку експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію особистості", — заявила Москалькова.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі "УП" заявив, що Україна неодноразово зверталася до держави-агресора з приводу передачі тіл нібито загиблих на борту Іл-76 українських військовополонених.

"Робота в цьому напрямку триває. Як і розслідування обставин того, що насправді сталося з бортом Іл-76 і хто насправді там перебував. Контакт із цього приводу є. Коли можна буде говорити про результати, ми повідомимо", — прокоментував Юсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи були на борту Іл-76 українські полонені: Данілов дав остаточну відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на інформацію про прохання України передати тіла тих, хто нібито загинув в Іл-76.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини