Головна Новини Суспільство події Робота "зелених коридорів": скільки українців вже евакуювали
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота "зелених коридорів": скільки українців вже евакуювали

В Україні продовжують евакуйовувати громадян з місць бойових дій

14 березня 2022, 09:36
Поділіться публікацією:

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів. Про це повідомляють в пресслужбі уряду.

Робота "зелених коридорів": скільки українців вже евакуювали

Евакуація мешканців Броварського району, фото ДСНС

Станом на 14 березня вже евакуйовано понад 140 тисяч людей із зони бойових дій. 

13 березня діяли 9 "зелених коридорів" — вивезено більше 5500 людей. До Маріуполя так і не вдалося пробитися, автобуси залишилися в Бердянську, ще одна спроба буде прорватися до міста 14 березня. Українцям вдалося вивезти майже двісті осіб з Вугледара на Донеччині, 75 дітей з Краматорського дитбудинку "Антошка".

В неділю з Київської області евакуйовано 3950 людей: з Бородянки виїхало 600 людей до Житомира; з села Перемога Баришівської ОТГ вивезли 1000 людей; з села Велика Димерка евакуйовано 375 людей, 198 з яких діти; з Бучі 600 мешканців; з села Димерської ОТГ 1000 людей.

З Луганщини виїхало 1600 громадян: з Лисичанська 400 людей; з Рубіжного 350 мешканців; з Сєвєродонецька – 600 людей; з Кремінної – 250 осіб. Заблокованими залишилися коридори з міст Попасна, Щастя та селища Гірського, Пологів Запорізької області, Маріуполя.

Енергетики з Укренерго та Енергоатому по коридору по лінії ЧАЕС – Лісова пройшли до атомної станції, де тривали ремонтні роботи для забезпечення нормальної роботи станції та відвернути ризик ядерної катастрофи.

Планується 14 березня організувати доставку допомоги Маріуполю, відкрити 11 евакуаційних коридорів до окремих населених пунктів Київщини і Чернігівщини.

Ірина Верещук заявила, що українська влада продовжує вимагати від окупантів звільнення незаконно затриманих агресором чиновників — мелітопольського міського голови Івана Федорова Дніпроруденського міського голови Євгена Матвієва, рятувальника Олексія Данченка.

Як повідомляв портал, з 12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими в Україні. Керівником штабу призначено міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини