Головна Новини Суспільство події Робота та подорожі: як отримати візу цифрового кочівника та жити де завгодно
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота та подорожі: як отримати візу цифрового кочівника та жити де завгодно

Свобода чи нестабільність: плюси та мінуси життя цифрового кочівника

3 липня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато молодих людей відмовляються від офісної роботи на користь віддаленої. Це дозволяє їм працювати з будь-якої точки світу та водночас подорожувати. У відповідь цей тренд деякі країни почали видавати спеціальні візи для так званих цифрових кочівників.

Робота та подорожі: як отримати візу цифрового кочівника та жити де завгодно

Віза цифрового кочівника

Що дає віза цифрового кочівника?

Ця віза дозволяє проживати в країні терміном від одного до двох років, працюючи віддалено на іноземні компанії. Більшість цифрових кочівників – це фахівці в галузі IT та маркетингу. Окрім можливості жити в іншій країні, віза часто включає інші бонуси, такі як доступ до медицини та особливі податкові умови.

Як отримати таку візу?

Щоб одержати візу, потрібно відповідати фінансовим вимогам країни. Наприклад, у Португалії потрібно заробляти щонайменше 3500 євро на місяць. У Туреччині цей поріг нижчий — достатньо мати дохід 3000 доларів.

Де найкраще жити цифровим кочівникам?

Багато хто вибирає Португалію за красиві міста та пляжі, а також доступну оренду житла. До списку найкращих країн також входять Іспанія, Греція та Італія. Деякі країни, включаючи Південну Африку та Японію, нещодавно почали пропонувати подібні візи, прагнучи залучити талановитих фахівців.

Плюси та мінуси такого життя

Головні плюси — це свобода переміщення та можливість пізнавати нові культури. Проте є й мінуси: таке життя може бути нестабільним, а адаптація до нових місць часом дається важко. Незважаючи на це, багато цифрових кочівників вважають, що переваги такого життя переважують недоліки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Італія, Греція та Нідерланди нещодавно внесли важливі зміни до правил видачі Блакитної карти ЄС. Це спеціальний дозвіл, який дозволяє громадянам з-за кордону працювати та жити у Європейському Союзі. Ці зміни відкривають нові можливості кваліфікованим працівникам з усього світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини