Головна Новини Суспільство події Робота американських біолабораторій в Україні: суд відреагував на звернення Медведчука і Кузьміна
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота американських біолабораторій в Україні: суд відреагував на звернення Медведчука і Кузьміна

У місцях, де розміщені біолабораторії, неодноразово фіксували спалахи небезпечних інфекцій - звернення нардепів

17 серпня 2020, 12:23 comments1838
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України зобов'язана негайно почати розслідування діяльності американських біолабораторій. Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва після звернення народних депутатів Віктора Медведчука і Рената Кузьміна. Про це йдеться на офіційному сайті партії "Опозиційна платформа — За життя".

Робота американських біолабораторій в Україні: суд відреагував на звернення Медведчука і Кузьміна

Біолабораторія. Фото: zen.yandex.ru

Шевченківський райсуд ще 7 серпня зобов'язав уповноважену особу СБУ невідкладно, протягом 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні злочини, про які повідомили в депутатському зверненні народні депутати Медведчук і Кузьмін.

Вони вказують , що 29 серпня 2005 року між Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством оборони США було підписано Угоду про співпрацю. Йдеться про те, що країни повинні разом не допустити поширення технологій, патогенів та знань, які можуть бути використані в ході розробки біологічної зброї. Однак збирати і зберігати всі небезпечні патогени повинні саме на території України в лабораторіях, що фінансуються США. Також за запитом американської сторони Україна зобов'язана передавати Сполученим Штатам копії небезпечних штамів для подальших досліджень. Фінансування діяльності лабораторій здійснюється повністю за рахунок США. При цьому Україні заборонено розкривати інформацію про американську програму. А ось Пентагон отримує доступ до державних таємниць України, пов'язаних з реалізацією цих проектів.

Згідно з інформацією Посольства США в Україні, Штати використовують для реалізації програми Міністерства оборони США біологічні лабораторії України, зокрема українські національні центри і референс-лабораторії окремих інфекцій на базі науково-дослідних інститутів та інших установ мікробіологічного профілю.

Раніше Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін вказували, що в місцях розміщення біолабораторій США реєструвалися спалахи захворювань. Так, в Тернополі в 2009 році виник вірус, що викликає геморагічну пневмонію. Її жертвами стали 450 українців. У 2011 році в Україні була епідемія холери. Тоді померли 33 людини. Через три роки холеру діагностували вже у 800 громадян, ще через рік в Миколаєві зафіксували понад 100 випадків холери.

У січні 2016 року в Харкові 20 військовослужбовців померли від схожого на грип вірусу, більше 200 були госпіталізовані. За два місяці в Україні було зафіксовано 364 смерті.

"Причина — свинячий грип. Це той же штам грипу, який привів до світової пандемії в 2009 році ", — вказали Медведчук і Кузьмін.

Вони додали, що в 2017 році в Миколаєві був спалах гепатиту А. Влітку цього ж року аналогічні осередки інфекції були зафіксовані в Запоріжжі та Одесі, а восени — в Харкові.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що українці знову почали масово хворіти на гепатит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини