Головна Новини Суспільство події Робот-собака Spot від Boston Dynamics тепер вміє говорити: у нього інтегрували ChatGPT
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот-собака Spot від Boston Dynamics тепер вміє говорити: у нього інтегрували ChatGPT

За допомогою функції мовлення від Google та ChatGPT робопес може з легкістю озвучити мету своєї місії та заряд батареї

27 квітня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Оновлення Spot продемонстрував експерт зі штучного інтелекту Сантьяго Вальдаррама з компанії Levatas, яка співпрацює з Boston Dynamics, пишуть "Коментарі" з посиланням на Cyber News.

Робот-собака Spot від Boston Dynamics тепер вміє говорити: у нього інтегрували ChatGPT

Експерти ШІ навчили розмовляти робопса Spot

"Наприкінці кожної місії роботи збирають масив даних. Немає простого способу отримати цю інформацію на вимогу. Тут на допомогу приходить ChatGPT. Ми показуємо йому конфігураційні файли та результати місії. Потім ми ставимо запитання, використовуючи цей контекст", — розповів експерт ШІ.

Ба більше, робот може відповідати на запитання, поставленні людьми, завдяки можливості перетворювати текст на звук за допомогою Google.

Під час демонстрації оновлення, робопес Spot розповів науковцям в якій частині оселі він перебував раніше та які завдання покладені на його місію. Разом з тим, собака-робот відповів на запитання експертів, стоїть він чи сидить та скільки у нього заряду.

"Рівень заряду батареї зараз становить 53%", — сказав Spot Valdarrama.

Інтеграція ChatGPT  може стати "містком зв’язку" між людьми та роботами. За словами розробників, кожне завдання, яке виконує робопес, містить "важкі для розуміння конфігураційні файли завдовжки в кілометри", які може виконати лише високоспеціалізований персонал.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — як штучний інтелект змінює світ: у музичні індустрії України експериментують зі ШІ В Україні з’явилися перші кліпи, створені за допомогою штучного інтелекту. Як кажуть експериментатори – така "забавка" забирає багато часу, однак заощаджує гроші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Forbes Ukraine. Співачка Kola зазначає, що мала досвід співпраці із моделлю штучного інтелекту, Stable Diffusion котра вміє змінювати об’єкти у зображеннях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини