Головна Новини Суспільство події РНБО ввела санкції проти українського олігарха: хто потрапив під роздачу
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО ввела санкції проти українського олігарха: хто потрапив під роздачу

Повний пакет санкцій отримав також російський бізнесмен

18 червня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 червня, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України ввела повний пакет санкцій щодо українського підприємця Дмитра Фірташа і російського бізнесмена Павла Фукса. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов на підсумковій пресконференції.

РНБО ввела санкції проти українського олігарха: хто потрапив під роздачу

Дмитро Фірташ - фото з відкритих джерел

За його словами, санкції щодо Фірташа були введені за його участь в титановому бізнесі та постачанні сировини в РФ, що було відстежено українською розвідкою.

"Те що стосується Фірташа – це його участь у  титановому бізнесі. Це постачання сировини, яка потім іде – і це відслідковано нашими розвідниками – на підприємства Російської Федерації. І ми не можемо допустити, щоб це продовжувалась. Це продовжувалось доволі довго і для військових підприємств Російської Федерації, які знаходяться під нашими санкціями", — зазначив Данілов.

Санкції, що стосуються Павла Фукса запровадили через справу скандальної фірми "Голден Деррік" та маніпуляції національними природними ресурсами.

"Що стосується пана Фукса – вони накладені за ситуації, пов'язані з "Голден Деррік" – це є ліцензії , про які йшла мова. Ви знаєте, що людина, яка за один день все це отримала, вона подала у суд на указ президента", — наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, нещодавно Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у державної зради та замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Історик, політолог, правозахисник В'ячеслав Лихачов розповів виданню "Коментарі", чи приведуть ці події до загострення на Донбасі, або навпаки — зможуть примусити Кремль до миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини