Головна Новини Суспільство події Різке зростання COVID-19 в Україні: майже 12 тисяч випадків у липні
commentss НОВИНИ Всі новини

Різке зростання COVID-19 в Україні: майже 12 тисяч випадків у липні

Зростання захворюваності на COVID-19 в Україні – в липні зафіксовано майже 12 тисяч випадків

12 серпня 2024, 13:32
Поділіться публікацією:

У липні в Україні стрімко зросла кількість хворих на COVID-19. Минулого місяця виявили майже 12 тисяч заражених, тоді як у червні було лише дві тисячі. Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров'я, каже, що таке зростання відбувається не тільки в Україні, а й у багатьох країнах Європи та Америки.

Різке зростання COVID-19 в Україні: майже 12 тисяч випадків у липні

Різке зростання COVID-19 в Україні: майже 12 тисяч випадків у липні

"Ми зараз дійсно бачимо, що на території Європейського Союзу, на території США суттєво зростають показники захворюваності на COVID. І багато країн почали повідомляти про те, що цифри є достатньо значними. Така ж сама ситуація спостерігається в Україні. Якщо, умовно, за червень ми спостерігали дві тисячі, то бачимо суттєве зростання в липні, і в липні це вже майже 12 тисяч. Тобто достатньо суттєве зростання показників захворюваності", – повідомив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України.

Подібна ситуація з захворюваністю спостерігається й в інших країнах. За словами Кузіна, можливо, нові штами вірусу допомагають йому поширюватися швидше.

У зв'язку з цим українцям радять дотримуватися правил безпеки та вакцинуватися або ревакцинуватися, щоб захистити себе від вірусу. Також влада та медики просять всіх бути уважними і готовими до змін, якщо вірус почне поширюватися швидше. Важливо, щоб кожен українець був обізнаний і відповідальний у боротьбі з цією хворобою, яка досі залишається серйозною загрозою.

Раніше “Коментарі” писали, що Греція переживає новий спалах COVID-19, спричинений штамом FLiRT, який стрімко поширюється країною. За останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на 44%, а загальна кількість смертей від вірусу досягла 26. Цей спалах збігся з сильною спекою, що змушує людей шукати прохолоду та збільшує ризик зараження. Про це повідомляє видання The Independent.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини