Головна Новини Суспільство події Рівень води у Каховському водосховищі зростає: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Рівень води у Каховському водосховищі зростає: причина

Вода повертається завдяки весняному таненню

14 березня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

В останні тижні спостерігається помітне збільшення рівня води у Каховському водосховищі, одному із ключових водних об'єктів України. Згідно з останніми даними, отриманими за допомогою супутникового моніторингу, раніше висохлі ділянки водоймища знову опинилися під водою.

Рівень води у Каховському водосховищі зростає: причина

Каховське водосховище наповнюється водою

Григорій Коломицев, експерт Української природоохоронної групи та молодший науковий співробітник Інституту зоології імені І.Шмальгаузена Національної академії наук України, надав свій коментар з цього питання виданню Texty.org.ua. На його думку, явище, що спостерігається, є наслідком весняного танення снігів, що призвело до підвищення рівня води у водосховищі.

Експерт пояснив, що таке підвищення рівня води є типовим для весняного періоду та відповідає природному процесу повені, характерної для річкових долин.

Григорій Коломицев підкреслив, що такі весняні повені є природним явищем для цього регіону і відбувалися на цих землях задовго до будівництва гідроелектростанцій та створення штучних водойм.

Нагадаємо, що в ніч проти 6 червня російські військові підірвали дамбу на Каховській ГЕС. Через діяльність росіян було зруйновано 14 секцій греблі та спорудження машинного залу. Згідно з підрахунками спеціального засідання ВР з екологічних питань, збитки для навколишнього середовища від підриву Каховської ГЕС становлять понад 15, млрд доларів. За фактом підриву також проводяться розслідування за статтею про екоцид.

"Коментарі" писали про те, що в Укргідроенерго назвали вартість та терміни будівництва нової Каховської ГЕС . Генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що вартість будівництва нової дамби на Каховській ГЕС становить близько 1-1,2 млрд. доларів. Термін відновлення гідроелектростанції триватиме сім років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини