Головна Новини Суспільство події Рішення Степанова про карантин вихідного дня спровокувало зростання «аптечного алкоголізму», - Чорновіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Степанова про карантин вихідного дня спровокувало зростання «аптечного алкоголізму», - Чорновіл

Політолог вважає, що в Україні з'явилося більше «аптечних алкоголіків» через карантинні обмеження у вихідні

19 листопада 2020, 14:48
Поділіться публікацією:








Введення карантину вихідного дня в Україні сприяє поширенню серед населення аптечного алкоголізму, заявив політолог Тарас Чорновіл. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий".

Рішення Степанова про карантин вихідного дня спровокувало зростання «аптечного алкоголізму», - Чорновіл

На думку експерта, обмеження доступу до традиційного алкоголю у вихідні дні змушує неблагополучних українців вживати в немедичних цілях аптечні спиртові настоянки, які є безрецептурними і в режимі 24/7 продаються у всіх аптеках.

"Та ж настоянка глоду: ми сміємося з Росії, де населення спивається глодом, а у нас люди не менше зловживають настоянкою глоду. Уявіть собі, що обсяг продажів медичних настоянок на сьогодні в Україні становить 10% обсягів продажів горілки. Тема аптечного алкоголізму в нас дуже болюча. Ініціюючи карантин вихідного дня, міністра Степанов заробляє на людському горі", — заявляє Чорновіл.


Раніше Тарас Чорновіл уже заявляв, що кількість "аптечних алкоголіків" в Україні почала різко зростати в період пандемії, а введення карантину вихідного дня може погіршити ситуацію.

Як повідомлялося, озвучено прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні: чого чекати взимку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини