Головна Новини Суспільство події Рішення Ради безпеки ООН про припинення вогню між Ізраїлем та Газою: хто виступив проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Ради безпеки ООН про припинення вогню між Ізраїлем та Газою: хто виступив проти

США наклали вето на рішення Ради безпеки ООН про припинення вогню між Ізраїлем та Газою

19 жовтня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

США наклали вето на резолюцію Радбезу ООН, яка закликала до "гуманітарних пауз" у війні Ізраїлю та Сектору Газа для надання життєво необхідної допомоги мільйонам жителів Гази. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні на офіційному ООН.

Рішення Ради безпеки ООН про припинення вогню між Ізраїлем та Газою: хто виступив проти

Радбез ООН. Фото: із відкритих джерел

"Хоча 12 із 15 членів Ради проголосували за текст на чолі з Бразилією, один (США) проголосував проти, а два (Росія та Великобританія) утрималися. Голосування "проти" будь-якого з п'яти постійних членів Ради зупиняє дію будь-якого заходу, винесеного на його розгляд "Постійними членами Ради є Китай, Франція, Російська Федерація, Сполучене Королівство та Сполучені Штати Америки", — йдеться у повідомленні.

Перед голосуванням Рада Безпеки відхилила дві поправки, запропоновані Росією, які закликали до негайного, тривалого та повного припинення вогню, а також до припинення нападів на громадянське населення.

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд пояснила вето своєї країни у залі засідань Ради тим, що "у цій резолюції не згадується право Ізраїлю на самооборону".

"Ізраїль має невід'ємне право на самооборону, як це відображено у статті 51 Статуту ООН", — підкреслила Томас-Грінфілд, додавши, що це право було підтверджено Радою в попередніх резолюціях щодо терористичних атак, і "ця резолюція повинна була зробити те саме". .

Вона сказала, що хоча США не можуть підтримати резолюцію, вони продовжуватимуть тісно співпрацювати з усіма членами Ради щодо кризи, "так само, як ми продовжуватимемо наголошувати на необхідності захисту цивільних осіб, включаючи представників ЗМІ, гуманітарних працівників та офіційних осіб ООН".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ситуація на Близькому Сході зайшла в глухий кут — як це позначиться в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини