Головна Новини Суспільство події Ринок авто України: китайські марки лідирують у продажах
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок авто України: китайські марки лідирують у продажах

Попит на авто китайського виробництва збільшився на 73%

15 березня 2024, 12:43
Поділіться публікацією:

У лютому цього року, український автомобільний ринок свідчив про зростаючу тенденцію до придбання автомобілів китайського виробництва. За даними аналітичної агенції "Укравтопром", загальний обсяг продажів легкових автомобілів з Китаю сягнув приблизно 1,4 тисячі одиниць, демонструючи значне зростання популярності цих транспортних засобів серед українських споживачів.

Ринок авто України: китайські марки лідирують у продажах

Українці стали частіше купувати авто з Китаю

Порівнюючи з аналогічним періодом 2023 року, попит на китайські автомобілі збільшився на 73%. З цієї кількості, нових автомобілів було реалізовано 1005 одиниць, що на 118% більше ніж у лютому минулого року, а вживаних — 389 одиниць, що також свідчить про зростання на 13%.

На ринку нових легкових автомобілів автомобілі китайського виробництва зайняли 18% від загального обсягу продажів у лютому, тоді як у сегменті вживаних авто, що вперше реєструвалися в Україні, їх частка склала 2%. Одним з ключових факторів, що сприяли цьому зростанню, стала велика кількість електромобілів серед імпортованих з Китаю авто, що становить 86% від загальної кількості.

Серед нових легкових автомобілів китайського походження найбільшою популярністю користувалися такі моделі як Volkswagen ID.4, який очолив рейтинг з 257 проданими одиницями, BYD Song Plus з показником у 110 одиниць, а також Honda eNS1, Nissan Ariya, і Honda M-NV, продажі яких також були значними. У сегменті вживаних автомобілів лідерство також утримує Volkswagen ID.4 з 120 одиницями, за ним слідують Nissan Ariya, Honda eNS1, Toyota BZ4X та BYD Song Plus.

Раніше “Коментарі” писали, що у лютому цього року ринок нових легкових автомобілів в Україні виявив цікаві тенденції та уподобання серед споживачів. Вплив культурних, економічних та регіональних особливостей відчутно на виборі автомобілів, що стали бестселерами на найбільших регіональних ринках. Основну частку продажів забезпечили Київ, Київська, Дніпропетровська, Львівська та Одеська області, формуючи 64% від загального обсягу продажів у країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини