Головна Новини Суспільство події РФ з початку війни продала енергоресурсів на 63 млрд євро: хто в ЄС найбільше проспонсорував Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ з початку війни продала енергоресурсів на 63 млрд євро: хто в ЄС найбільше проспонсорував Москву

Відповідно до аналізу трубопровідної та морської торгівлі, проведеного Центром досліджень енергетики та чистого повітря, найбільшими імпортерами російського вугілля, нафти та газу були Німеччина, Італія та Китай.

1 травня 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну продала вугілля, нафту та газ на 63 млрд євро. Цікавим нюансом є те, що незважаючи на засудження передовими країнами ЄС відкритої війни РФ проти України, вони ж і стали головними спонсорами Росії, перерахувавши до бюджету РФ найбільше коштів за купівлю енергоресурсів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Financial Times".

РФ з початку війни продала енергоресурсів на 63 млрд євро: хто в ЄС найбільше проспонсорував Москву

Російський трубопровід. Фото: з відкритих джерел

Аналітики підрахували, що всього морем і трубопроводами країна агресора переправила своїх енергоресурсів на загальну суму 63 млрд євро.

Трійка країн, які за час повномасштабної війни Росії проти України, найбільше закуповували вугілля, нафту та газ Німеччина, Італія та Китай. Берлін переказав до Росії понад 9 млрд євро, Італія – близько 7 млрд євро. Китай переказав на рахунки Росії понад 6,5 млрд євро. Також серед лідерів із закупівлі російських енергоресурсів Нідерланди, Туреччина та Франція.

Зазначимо, що раніше повідомлялося, що серед країн Євросоюзу немає згоди щодо повного ембарго на російські енергоресурси. Ембарго на російські нафту та газ підтримують лише окремі країни Європейського Союзу. Ще ряд країн заявляють, що готовий піти на такий крок до кінця року, сподіваючись на те, що до цього часу війна РФ проти України закінчиться і не потрібно буде вводити додаткові з акції проти Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Київ запропонував КНР стати гарантом безпеки: експерти розповіли, чому це важливо – чи наважиться Пекін піти проти Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українській розвідці стало відомо про те, що РФ готує новий плацдарм агресії проти України – готується звернення до Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини