Головна Новини Суспільство події РФ нарощуватиме війська на кордонах НАТО: в естонській розвідці розповіли, коли можливий конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ нарощуватиме війська на кордонах НАТО: в естонській розвідці розповіли, коли можливий конфлікт

У розвідці Естонії вважають, що конфлікт із РФ можливий протягом найближчих 10 років

13 лютого 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

Росія готується до військової конфронтації із Заходом протягом найближчого десятиліття, і її може стримати у відповідь нарощування збройних сил. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін, пише The Guardian.

РФ нарощуватиме війська на кордонах НАТО: в естонській розвідці розповіли, коли можливий конфлікт

Глава Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін. Фото: із відкритих джерел

У британській розвідці зазначили, що ця оцінка ґрунтується на планах Росії подвоїти чисельність військ, розміщених уздовж кордону з Фінляндією, а також країнами Балтії – Естонією, Литвою та Латвією.

"Росія обрала шлях довгострокової конфронтації... і Кремль, ймовірно, передбачає можливий конфлікт із НАТО протягом наступного десятиліття або близько того", — заявив Росін.

Він додав, що військовий напад з боку Росії "вкрай малоймовірний" у короткостроковій перспективі, частково тому, що Росія змушена тримати війська в Україні, і залишиться малоймовірним, якщо Росія нарощуватиме сили в Європі.

"Якщо ми не будемо готові, ймовірність військового нападу Росії буде набагато вищою, ніж без будь-якої підготовки", — додав Розін.

Естонія та інші країни Балтії збільшили свої військові витрати до більш ніж 2% вартості своєї економіки після того, як Росія анексувала Крим у 2014 році, а союзники по НАТО збільшили свою присутність у цих країнах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія проводить інформаційну операцію, щоб представити оборонні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 (які є відповіддю на агресію РФ проти України та російські загрози на адресу членів НАТО) як провокаційні . А міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, як і багато європейських політиків і чиновників останнім часом, говорить про те, що одного разу Росія може напасти на країну НАТО. Наскільки великі такі ризики? Які варіанти розвитку ситуації? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини