Головна Новини Суспільство події Резніков заявив, що Росія панічно тікає від відкритої розмови у ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков заявив, що Росія панічно тікає від відкритої розмови у ТКГ

На фоні загострення на Донбасі Росія відкрито саботує роботу ТКГ

21 лютого 2022, 11:37
Поділіться публікацією:

Росія фактично саботує переговори у рамках ТКГ щодо Донбасу. Своїми діями Москва демонструє, що вона панічно боїться переговорів і просто тікає від них. Як передає портал "Коментарі", таку думку під час спілкування із представниками ЗМІ висловив голова Міноборони України Олексій Резніков.

Резніков заявив, що Росія панічно тікає від відкритої розмови у ТКГ

Олексій Резніков. Фото: прес-служба президента

Міністр пояснив, що РФ уже тричі поспіль уникала переговорів.

"Вони (ред. росіяни) панічно тікають від відкритої розмови. Вчора засідання так само не відбулося", — повідомив Олексій Резніков.

Зазначимо, позиція Росії, яка постійно блокує поновлення роботи ТКГ, виглядає як мінімум дивною з огляду на заяву, яку зробив канцлер Німеччини Шольц на прес-конференції з президентом РФ Путіним. Тоді Олаф Шольц заявив, що під час бесіди з президентом України Володимиром Зеленським той пообіцяв йому, що щойно ТКГ відновить роботу України не виступатиме проти того, щоб розглянути низку законопроектів щодо надання особливого статусу для Донбасу, а також щодо проведення виборів до ОРДЛО. Фактично, це ті вимоги, які постійно виставляла Росія Україні. І ось тепер, коли Україна готова працювати у ТКГ та обговорювати важливі для Кремля питання, Путін дає команду блокувати роботу ТКГ та йде на загострення ситуації на сході України.

Також зазначимо, що засідання ТКГ почали ініціювати від початку нової фази загострення, проте РФ відмовлялася. За останньою інформацією, нібито під час телефонної розмови президента Франції Макрона з президентом РФ Путіним першому вдалося вмовити другого відновити роботу ТКГ, зробити все для припинення обстрілу на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини