Головна Новини Суспільство події Рейтинг сприйняття корупції: відомо, яке місце зайняла Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг сприйняття корупції: відомо, яке місце зайняла Україна

Порівняно із 2019 роком Україна дещо покращила свої позиції в рейтингу сприйняття корупції

28 січня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Ранком 28 січня міжнародне агентство Transparency International оголосило підсумки рейтингу країн щодо рівня корупції. Згідно із індексом сприйняття корупції, Україна зайняла 117 місце. Такі дані повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України в офіційному Telegram-каналі відомства.

Рейтинг сприйняття корупції: відомо, яке місце зайняла Україна

Корупція в Україні трохи зменшилась. Фото із відкритих джерел

Дані цього індексу (більш відомого як Corruption Perceptions Index або ж просто CPI) стверджують, що Україна дещо покращила свої позиції, якщо порівнювати із 2019 роком. Нині наша держава у рейтингу 180 країн обіймає 117 сходинку із 33 балами. У 2019-му Україні вдалося набрати лише 30 балів, займаючи 126 місце.


Представники антикорупційних органів переконані: подібні показники доволі непогані для України, але існує чимало підводних каменів. Тому владі слід якомога краще працювати з питаннями щодо викорінення корупційних схем.

Першість у рейтингу, як і минулого року, тримають Данія та Нова Зеландія, набравши по 88 балів (у 2019 році — по 87).

Індекс міжнародної організації вираховує корупційний вплив на життя в країні, базуючись на оцінках аналітиків, підприємців тощо. Варто зазначити, що навіть нинішні, "покращені" показники України в рейтингу все одно відносять її до списку країн із високим рівнем корупції.

Слід зазначити, що показникам Transparency International схильні довіряти в усьому світі, хоча є й ті, хто критикує підхід організації до розрахунків. Так, на думку професора соціології Північно-західного університету (Іллінойс, США) Георгія Дергуляна: подібні рейтинги не слід сприймати, як істину в останній інстанції, адже насправді "розміри" корупційних дій важко виміряти. Для прикладу він наводив Ісландію, яка неодноразово займала перші місця в рейтингу, аж поки не виявилося, що тамтешні банки були залежними від окремих людей при владі та правлячих політичних партій.

Раніше "Коментарі" вивчали питання боротьби з корупцією в Україні й те, чому Вища рада правосуддя піддає сумнівам рекомендації країн G7.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nab_ukraine/82
comments

Обговорення


Новини