Головна Новини Суспільство події Рейтинг країн за довірою до ООН: який показник в України
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг країн за довірою до ООН: який показник в України

Жителів різних країн опитали, чи довіряють вони Організації Об’єднаних Націй.

10 червня 2024, 08:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В рейтингу країн за довірою до ООН найнижчий показник в Японії та Аргентини, а найвищий мають Індія та Кенія. Україна за довірою до ООН розташувалась в середній частині спектра. 

Рейтинг країн за довірою до ООН: який показник в України

Україна в середині рейтингу за довірою до ООН. Фото з відкритих джерел

Результати опитування Глобального звіту барометра довіри Edelman за 2024 рік показують, що громадяни деяких країн твердо вірять в те, що ООН "робить правильні речі", тоді як інші країни менш довіряють міжнародній організації. Для збору даних Edelman опитав респондентів 28 країн світу, у кожній з яких було отримано понад 1150 відповідей.

Згідно з результатами опитування найбільше ООН довіряють жителі Індії та Кенії – 77%, за ними йдуть Китай, Таїланд та Нігерія.

В рейтингу країн за довірою до ООН найнижчий показник у Японії та Аргентини – по 38%. Ще однією країною, яка набрала менш як 50% довіри до ООН стала Італія – 48%.

Рейтинг країн за довірою до ООН: який показник в України - фото 2

Рейтинг країн за довірою до ООН. Результати опитування Глобального звіту барометра довіри Edelman

Україна не потрапила в глобальний звіт Edelman за 2024 рік. Проте на початку 2023 року на замовлення Центру "Нова Європа", було проведення опитування серед українців щодо довіри до ООН. Результат України – 56,7%. Таким чином Україна посіла б рівно 14 місце за цим показником, поруч з Великою Британією, яка має 57% довіри до ООН та Південної Кореї – 56%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 країн у яких до 2050 року буде найбільше скорочення населення. У список також потрапила Україна.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн, які виявились найбільшими боржниками Міжнародного валютного фонду. Україна — одна з лідерів за боргами від МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини