Головна Новини Суспільство події Рейдерське захоплення ЖК у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейдерське захоплення ЖК у Києві

ЖК намагається захопити столична управляюча компанія

24 вересня 2021, 21:30 comments1210
Поділіться публікацією:

У Києві з ініціативи УК "Затишний Дім" провели загальні збори і вирішили обрати нового керівника будинку, розташованого по проспекту Героїв Сталінграда 2Д. Про це повідомляє "СтопКор".

Рейдерське захоплення ЖК у Києві

У Києві хочуть здійснити рейдерське захоплення ЖК, фото СтопКор

За результатами цих виборів дев'ять людей були обрані уповноваженими від імені мешканців будинку. Наталя Савінкова, Наталя Коваленко, Ольга Заволока, Марина Каспарова, Лариса Гаврилюк, Наталя Рудік, Олександр Антоненко, Людмила Воробйова, Галина Москвина отримали право укладати договори про надання послуг з управління багатоквартирним будинком у результаті чого виник протокол.

Зазначені особи від імені співвласників вже поставили свої підписи на договорі про надання послуг з управління багатоквартирним будинком із ТОВ "Управляюча компанія "Затишна Оселя". Втім, зміст договору, за словами мешканців, вони не бачили.

Відповідно до законодавства рішення про передачу майна, що є спільною власністю співмешканців, може бути прийнятим тільки в тому разі, коли його підтримали власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом становить більше 75% від загальної площі квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, що не були набрані.

Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міськради надав на запит адвоката документи. У цих паперах юристи виявили чимало порушень.

Є розбіжності щодо кількості учасників зборів. Нібито є відеофіксація зборів, де видно іншу кількість учасників — близько 60 осіб, а в протоколі чомусь вказана інша цифра.

Також вказані площі квартир/нежитлових приміщень у аркушах-опитувальниках відрізняються від реальних даних, які прописані у правоустановчих документах. Невірно вказано загальну кількість співвласників й площу приміщень будинку.

Мешканці будинку наголосили на тому, що були й раніше порушення з боку ініціативної групи осіб. Наприклад, їм не повідомляли про збори власників квартир, які відбулися 1 липня 2021 року. У серпні поліція відкрила кримінальне провадження за №12021100050001928.

За словами виконувача обов'язків керівника управляючої компанії "Парк-стоун сервіс" Віктора Галасюка, їхня компанія обслуговує зазначений будинок ще з 2013 року.

Однак тепер певні особи хочуть вчинити рейдерське захоплення житлового комплексу. Незважаючи на напружену ситуацію, коли деякі мешканці не сплачують комунальні послуги через підбурювання сторонніми особами, управляюча компанія все ж виконує ремонт в будинку. Протягом останнього часу було відремонтовано покрівлю, двері, ліфти, промито зливові каналізації.

Деякі мешканці будинку після зборів заявили про те, що їх підписи підроблені та є ті, хто відкликає свої підписи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини