Головна Новини Суспільство події Рейдери блокують гуманітарку для тисяч українців та спецспорядження для ДСНС і саперів – віцепрезидент БФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейдери блокують гуманітарку для тисяч українців та спецспорядження для ДСНС і саперів – віцепрезидент БФ

Благодійники зізнаються, що змушені всі сили та засоби витрачати на боротьбу з рейдерами

16 березня 2023, 10:47 comments2918
Поділіться публікацією:

Вже понад півроку у Києві триває блокування складів з гуманітарною допомогою Всеукраїнського благодійного фонду "Миру і Добра". Частина гумдопомоги вже розграбована, інша частина зіпсована. Як інформує портал "Коментарі", про це пишуть "УНН". 

Рейдери блокують гуманітарку для тисяч українців та спецспорядження для ДСНС і саперів – віцепрезидент БФ

Віце-президент благодійного фонду «Миру і Добра» Олександр Цверкович

В матеріалі зазначається, що власників майна і законних орендарів складів – Всеукраїнський благодійний фонд "Миру і Добра", не пускають люди, які переслідують ціль – наживи на гуманітарці на мільйони гривень. 

"Сьогодні ми змушені всі сили та засоби витрачати на боротьбу з рейдерами, які мають вплив і покровителів у владі. І хочуть просто ганебно нажитися на гуманітарці", – заявив віцепрезидент БФ Олександр Цверкович, – "Тони продуктів, які мали би бути доставлені 15-20 тисячам українців псуються на складах, близько 30 лікарень продовжують чекати місяцями потрібне "на вчора" обладнання, не кажучи вже про спеціальне обладнання для військових і рятувальників". 

Благодійники неодноразово зверталися по допомогу до правоохоронних органів – поліцію, ДБР, суд, проте наразі це не дало жодних результатів, а слідство затягується. 

Як зазначив Олександр Цверкович, лише одного разу працівникам фонду все ж вдалося потрапити на склад, але разом із поліцією, побачене – обурило: 

"Ми побачили, що вкрадено чимало медичного обладнання, яке ми готувалися передати в лікувальні заклади, багато харчових продуктів, які призначалися для людей з деокупованих територій зіпсувалися", – зазначив Олександр Цверкович. 

Частина речей була передана зарубіжними благодійниками, які просто відмовляються зрозуміти наші пояснення, що ми не можемо потрапити на власні склади і під час війни передати такі необхідні речі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини